Spitalul de la Ghermănești va renaște din propria ruină. Președintele Dumitru Buzatu dă asigurări că refacerea unității medicale va fi gata până în 2024

Construit pe vremea Regelui Carol I și destinat tratării veteranilor de război, Spitalul de la Ghermănești are șanse să renască acum din propia cenușă. Conducerea Consiliului Județean Vaslui dă asigurări că, până în 2024, investiția care se ridică la aproximativ 6 milioane de euro, va fi finalizată. De-a lungul timpului, au fost luate în calcul diferite variante pentru refacerea spitalului dar, din păcate, toate au căzut, una câte una. Ca exemplu, a fost luat în calcul inclusiv parteneriatul public privat dar acesta s-a prăbușit în momentul în care s-au pus în discuție proveniența sumelor necesare restaurării. Acum, președintele Dumitru Buzatu dă asigurări că, până la finalul acestui mandat, în 2024, fostul spital de la Ghermănești va fi refăcut și transformat într-un centru medico-social. De asemenea, apele terapeutice vor fi puse, din nou, în valoare.

”Fostul spital de la Ghermănești este o temă de discuții reale și importante pentru județul Vaslui mai ales că vizează valorificarea resurselor apelor existejnte în scopul tratamentelor. Este o problemă pe care ne străduim de ani de zile să o rezolvăm. Anul acesta am fcut pași importanți și am reușit să elaoborăm toată documentația necesară și să organizăm licitația pentru reapararea Centrului Medico-Social de la Ghermănești, o investiție de aproximativ 6.000.000 de euro. Vorbim aici de refacerea pavilioanelor existente, a celor care se pretează la un astfel de serviciu. Mai departe, să dăm și o utilitate medicală pentru Spitalul Județean Vaslui. Căutăm o posibilitate de a extinde activitatea în zona respectivă pentru a utiliza apele care au certe calități terapeutice. Va urma faza de execuție a acestui obiectiv”, a spus Dumitru Buzatu.

De asemenea, președintele Dumitru Buzatu explică și de ce, la Ghermănești, nu va mai putea funcționa un spital și motivul pentru care s-a luat decizia transformării acestuia în centru medico-social, loc unde vor funcționa cel puțin 100 de paturi de îngrijiri. ”În ceea ce privește cea de-a doua problemă, a cea a spitalelor, nu va mai fi niciodată spital, în sensul a ceea ce a fost, odată, acolo. Același lucru se va întâmpla și cu spitalul din Negrești. Unii se înghesuiau să declare că vor redeschide Spitalul Negrești dar, acest lucru nu mai este posibil. Odată ce l-au închis, le va fi imposibil și să-l redeschidă. Și nu noi suntem vinovați de acest lucru ci tot cei care sunt acum la guvernare da, erau într-un alt exercițiu legislativ. Așa s-a întâmplat și cu spitalul de la Ghermănești. Noi facem eforturi nesusținute de Guvern sau un alt program și, din banii puțini pe care-i avem la nivelul județului și cu care trebuie să răspundem nenumăratelor nevoi, ale județului și ale autorităților publice locale, alocăm resurse financiare pentru fostul spital de la Ghermănești.  Încercăm să facem, din nou, util, Ghermăneștiul, să construim acest centru medico-social, al treilea în județ, după cel de la Băcești și Codăești și poate vom obține aprobare de la acest guvern și pentru al patrulea, în Sudul județului”, a mai spus Dumitru Buzatu.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: