Safir - ceva bun pentru gratar

Colțul de Rai de la capătul Vasluiului, acolo unde copiii în suferință găsesc alinare și binecuvântare! A fost hramul capelei din curtea DGASPC Vaslui!

Ziua de marți a însemnat, pentru angajații DGASPC Vaslui, dar și pentru copiii din centre sau cei aflați în asistență maternală, un prilej de bucurie sufletească.

Prin râvna și grija deosebită a ctitorului capelei din curtea DGASPC, energicul preot Petru Damian, cu sprijinul sindicatului și a conducerii Direcției, a fost pregătit hramul acestei mici capele, loc de mântuire și binecuvântare dumnezeiască, mai ales că sfântul lăcaș are atât hramul Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, sărbătorit pe 27 iulie, cât și hramul Sfântului Apostol Andrei.

Acum doi ani, minunata capelă din curtea DGASPC Vaslui era sfințită de patru înalți ai Bisericii Ortodoxe Române, în frunte cu Episcopul Hușilor, Preasfințitul Părinte Ignatie. Atunci, micuța capelă a primit hramul Sfântului Pantelimon, pe lângă cel al Sfântului Andrei, astfel că, în fiecare an, aici se petrec lucruri frumoase, la hram.

Așa s-a întâmplat și marți, când angajații, sindicatul și conducerea DGASPC au organizat un hram la sfântul lăcaș, mai ales că în perioada 27-29 iulie aici se vor petrece lucruri extraordinar de frumoase, care vor strânge în curtea Direcției sute de credincioși. Vorbind de ziua de marți, 27 iulie, să menționăm că s-au făcut rugăciuni pentru copiii și adulții din centrele din județul Vaslui, cu participarea șefilor de centre din județ la Sfânta Slujbă.

Joi, pe 29 iulie, Preasfințitul Episcop Ignatie este așteptat la capela DGASPC Vaslui, unde se va întâlni cu copiii aflați în plasament familial, cu adulții din centre, dar și cu angajații Direcției pentru a oficia o slujbă de sfințire a troițelor ridicate în parcul din fața capelei, cu multă trudă și osteneală, prin implicarea părintelui Damian și a celor care lucrează în cea mai mare instituție publică din județul Vaslui.

De-a lungul celor doi ani, capela de la DGASPC Vaslui și-a dovedit utilitatea, mulți copii sau adulți în suferință găsind aici o alinare. Foarte mulți dintre copiii plecați la asistență maternală sau pregătiți pentru adopție și-au găsit aici alinarea suferințelor, au fost îndrumați spiritual de preotul Damian, iar rezultatele sunt pe măsură.

Mulți dintre cei suferinzi au aflat că viața este harul lui Dumnezeu, Cel care lucrează pentru noi, oamenii, și ne aduce mântuire. De aceea, ceea ce s-a făcut în fața capelei DGASPC Vaslui, cele trei troițe și parcului capelei, amenajat foarte frumos, sunt un colț de rai, o declarație de credință față de Bunul Dumnezeu.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: