”Hora din Străbuni” gata de start! Vasluienii se pot mândri cu unul din puținele festivaluri ce vor avea loc anul acesta

0
101

Au fost făcute și ultimile pregătiri pentru startul Festivalului ”Hora din Străbuni” și, de astăzi a început montarea scenei. De vineri, cât mai mulți vasluieni sunt așteptați în Centrul Civic pentru a urmări ansamblurile folclorice locale și internaționale ce vor evolua pe scenă. De asemenea, vasluienii se pot mândri cu festivalul de la Vaslui ținând cont că astfel de manifestări culturale de tradiție din țară nu vor mai avea loc anul acesta. ”Sper să vă avem alături de noi pe toată perioada. Ediția de anul acesta se bucură de prezența unor ansambluri locale și din Europa și doar atât. În schimb, promitem că, la ediția de anul viitor să mizăm pe un număr mai mare de ansambluri, așa cum v-am obișnuit. Ne dorim o ediție cât mai plăcută pentru vasluieni”, a transmis Lucian Onciu.

De asemenea, președintele Consiliului Județean Vaslui a invitat vasluienii să participe în număr cât mai mare la acest festival și să se bucure și de viitoarele evenimente ce vor avea loc, în luna august, în municipiul Vaslui. ”Manifestările culturale de acest gen sunt puține în țară dar noi am ținut să avem festival și anul acesta tocmai pentru a ține aprinsă flacăra tradițiilor. Ne dorim ca, în cel mai scurt timp să finalizăm și noul centru cultural din Vaslui (fosta Casa Armatei – n.r.). Până acum, două firme au falimentat încercând să ducă lucrarea la bun sfârșit, dar nu din vina noastră și, sperăm că cea de-a treia să fie și cu noroc. Va fi un loc special destinat culturii și așa sperăm la cât mai multe activități, pe viitor. Pe umerii primarului municipiului Vaslui a căzut partea de orgnizare, cu respectarea distanțărilor sociale sau a altor resticții impuse de pandemie. Edilul spune că au fost puse la punct toate detaliile în acest sens și vorbește apoi de calendarul evenimentelor lunii august. Astfel, Pavăl lansează o invitație vasluienilor pentru un spectacol de muzică corală, Zilele Culturale ale municipiului Vaslui sau Open Camp, acolo unde primăria Vaslui este partenerul oragnizatorului Ciprian Hordilă. ”Am o mare responsabilitate în desfășurarea acestor evenimente și cred că vom reuși să ne achităm de datorie. Suntem pregătiți și sperăm că totul se va desfășura în bune condiții. Încercăm să ne reinvetăm și să reînviem activitățile culturale din municipiul Vaslui. Au fost câteva organizate, până acum și vor mai fi organizate și altele. Mâine seară, în parcul Copou, corala Armonia îi va încânta pe vasluieni. Urmează Zilele Culturale ale municipiului Vaslui, un festival coral la Vaslui și Open Camp”, a spus și primarul Vasile Pavăl.

Print Friendly, PDF & Email

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!