Pentru a salva vieți, ambulanța vasluiană a intervenit, anul trecut, de peste 46.000 de ori

0
49

Serviciul de Ambulanță din România împlinește mâine 115 ani de existență, timp în care a intervenit cu profesionalism pentru salvarea semenilor aflați în suferință ca urmare a unor accidente de diverse natură. Serviciul Judetean de Ambulanță Vaslui are sediul central în Vaslui și 4 substații repartizate teritorial, în localitățile: Bârlad, Huși, Negrești și Murgeni, pentru ca promptitudinea la solicitări să fie cât mai bună. Astfel, anul trecut, ambulanța vasluiană a intervenit la 46.624 de solicitări și a parcurs peste 2,6 milioane de kilometri.

Activitatea Serviciului Județean de Ambulanță constă în: Acordarea de asistență medicală publică prespitalicească și transport medical asistat, realizat de echipaje medicale de urgență cu medic sau asistent; Consultații medicale de urgență la domiciliu; Transport sanitar neasistat. De asemenea, Serviciul Județean de Ambulanță colaborează cu echipajele de prim ajutor ale ISU Vaslui, precum și cu toate unitațile sanitare cu paturi de la nivelul județului.

SAJ Vaslui are 253 de angajați care 24 de ore din 24 se pun în mișcare pentru sănătatea celor aflați în suferință. La această dată, Serviciul de Ambulanță Județean Vaslui are în dotare  un număr total de 51 de autovehicule, dintre care 45 sunt funcționale, iar 6 sunt scoase din uz, urmând a fi supuse procedurilor în vederea casării. Din punct de vedere al producătorului, componenta  parcului auto este structurata astfel: parcul auto cuprinde și mașini noi, dar și mașini vechi, cu un număr foarte mare de km. Dealtfel, și mașinile achizitionate in anii 2019, respectiv 2020, datorita numarului mare de solicitari au realizat un numar considerabil de km.

Print Friendly, PDF & Email

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!