Surpriză de proporții la ”Zilele Culturale ale municipiului Vaslui”! Românul care a scris cele mai frumoase două valsuri ale tuturor timpurilor vine la Vaslui

0
13

Anul acesta, la jumătatea lunii viitoare, vasluienii se vor putea bucura din nou e manifestările dedicate Zilelor Culturale ale municipiului Vaslui, Pregătirile au început deja dar, anul acesta vasluieni ivor avea parte de o surpriză de proporții. Pe scena ce va fi amplasată în Centru Civic va urca, pentru prima dată, compozitorul român care a compuse cele mai frumoase două valsuri ale tuturor timpurilor: ”Gramofon”, piseă ced ocupă locul 83 în top și ”Dulcea și tandra mea fiară”, locul 94.

Compozitorul Eugen Doga îşi recunoaşte „îndrăzneala obraznică“ de a nu-i plăcea muzica pe care au compus-o alţii, însă crede că tocmai acest lucru l-a ajutat să creeze coloane sonore şi valsuri unice în lume. A lucrat la 200 de filme printre care „Şatra” şi „Dramă la vânătoare”, iar două piese de-ale sale au fost incluse în topul 200 al celor mai bune lucrări clasice din toate timpurile.


Eugen Doga (83 de ani) îşi aminteşte de copilăria trăită într-un sat din Transnistria măcinat de Al Doilea Război Mondial, de invenţiile prin care încerca să suplinească lipsurile şi de momentul în care i-a intrat în cap să studieze muzica. Vorbeşte cu recunoştinţă despre colaborările cu români care i-au schimbat viaţa şi cu amărăciune despre faptul că a făcut un singur film în România. 

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!