Băncile smart, propuse de consilierii PSD din Vaslui, devin o realitate! Polak și cei de la PNL se lauda ca este proiectul lor!

0
213

Este realitate: băncile smart, cele care au internet wireless, prize pentru telefon și încărcare solara vor fi montate în Vaslui. Este un proiect pe care consilierii PSD l-au propus în CL, în acord cu dorințele tinerilor din oraș. Prima reacție a venit din partea consilierului PSD Alexandru Barbu.

„Vasluiul va avea BĂNCI SMART mulțumită unui proiect depus de PSD.

Mai exact, acum două luni un grup de elevi foarte bine pregătiți, de la Liceul Mihail Kogălniceanu, a fost invitat la o ședintă de Consiliu Local și a propus ca în parcurile din municipiul Vaslui să fie amplasate băncuțe inteligente așa cum se găsesc și în alte orașe frumoase și dezvoltate precum Sibiu sau Cluj.

Grupul PSD a preluat această propunere și a elaborat un proiect de Hotărâre de Consiliu Local prin care se propune achiziționarea unor bănci smart cu prize pentru încărcarea rapidă a smartphone-urilor, autonomie prin încărcare cu ajutorul panourilor fotovoltaice și wifi.

Astăzi acest proiect a fost adoptat în ședința de Consiliului Local, visul tinerilor din Vaslui devenind realitate.

Le mulțumim pentru vot celor de la PNL și celor de la USR. Cu toate astea, atragem atenția că în dezbaterile din comisii mai mulți colegi consilieri s-au obținut de la vot, considerând că suma de 10.000 euro bugetată pentru proiect ar fi prea mare. Acum, văzând impactul public pe care acest proiect l-a avut, domnii consilieri ai PNL și USR au ales să voteze și ei acest proiect, dându-și seama că interesul public trebuie să primeze în fața rivalităților politice. Până la urmă, „totul e bine când se termină cu bine”.

Ipocrit, deputatul Polak a încercat sa fure ideea PSD, anunțând ca proiectul s-a realizat doar datorita celor de la PNL și USR. Fără nicio urma de bun simt, Polak a trâmbițat ca el a venit cu ideea băncilor smart.

„Modernizarea oraşului este o condiție importantă pentru ca vasluienii să beneficieze de facilitățile pe care oraşele dezvoltate din România le pun, astăzi, la dispoziție.

Consilierii PSD au depus un proiect de hotărâre de Consiliu Local pentru amplasarea a 4 bănci smart în oraş.

Niciodată nu m-am împotrivit deciziilor bune, care aduc un aport pozitiv în viața cetățenilor, indiferent din partea cui vine inițiativa. Prin urmare, consilierii PNL şi USR PLUS au votat, astăzi, în şedința de Consiliu Local, indroducerea mobilierului smart în municipiul Vaslui.

Proiectul nu a fost adoptat în forma inițială, pentru că PSD nu a reuşit să găsească formula potrivită pentru a oferi aceleaşi oportunități tuturor vasluienilor. Nu suntem de acord cu crearea unei zone „exclusiviste”, în care vor răsări 4 bănci moderne, care oferă acces gratuit la servicii WIFi.

Am propus amplasarea acestor bănci, în număr de 11, în diverse zone ale oraşului, unde sunt accesibile fiecărui vasluian care doreşte să le utilizeze, indiferent de vârstă, posibilități financiare sau zona în care locuieşte. Ne dorim un oraş uniform, în care granițele dintre centru şi periferie se vor şterge. Aşa este normal şi corect față de vasluieni.

Am optat pentru această formă a proiectului ținând cont de bugetul alocat investițiilor şi dezvoltării municipiului Vaslui, buget din care s-a utilizat un procent nesemnificativ până în prezent. Trebuie să începem să mişcăm lucrurile.

Susțin întru totul digitalizarea României, un pas esențial pentru a ne număra printre statele europene dezvoltate, care oferă cetățenilor lor un nivel de trai ridicat. Vă asigur că nu vom arde etape în dezvoltarea oraşului Vaslui, iar problemele dumneavoastră vor fi tratate cu cel mai mare simț de răspundere de fiecare dintre noi. Însă, pentru a vorbi despre un Vaslui modern, trebuie să facem paşi în paralel şi investiții prin care să urcăm la nivelul următor.

Un oraş smart înseamnă un oraş cu facilități pentru cetățenii săi”, spune Polak.

Concluzia? În loc sa explice adevărul vasluienilor, Polak își atribuie niște merite pe care nu le are.

Print Friendly, PDF & Email

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!