Lucrare de excepție a Viacons Rutier, predată comunității din Cozmești

0
203

Societatea Viacons Rutier a reușit, încă o dată, să predea un drum executat la cele mai înalte standarde. De data aceasta, de 3.6 km de asfalt beneficiază comuna Cozmești, în satele Bălești și Fâstâci, proiect de peste 69 de miliarde de lei vechi. Astfel, joi după masă, a avut loc recepția drumului. Proiectul, finanțat prin PNDL2 a fost realizat datorită eforturilor primarului Hristache Sima, cel care a reușit, de când este ales local, să schimbe, cu adevărat, fața Cozmeștiului. Executantul proiectului, SC Viacons Rutier, s-a întrecut pe sine și a predat o lucrare de excepție care cuprinde drum asfaltat, șanțuri, poduri și podețe dar și un zid de sprijin, pe o lungime de 200 de m, în satul Fâstâci. Panglica a fost tăiată de către primarul Sima, împreună cu inginerul Ioan Ciomaga, proiectantul acestei lucrări, Iulia Vizinteanu și vicepreședintele CJ, Ciprian Trifan.

”Am reușit să realizăm o rețea rutieră care are drept rol, sporirea conforului oamenilor din comună. Sper că am reușit să ducem la bun sfârșit o lucrare de genul acesta care crește numărul drumurilor asfaltate din comunele vasluiene. Dorim ca, peste 12 ani, când această lucrare va ieși din garanție, să auzim că am făcut o lucrare așa cum trebuie, fără rabat de la calitate. Lucrările executate la nivelul județului au adus un plus de confort locuitorilor și ne dorim ca și pe viitor să facem același lucru. Misiunea noastră este să facem, pe cât posibil, viața mai ușoară a oamenilor de la țară și nu numai. Am reușit de asemenea, într-un timp record, să asfaltăm și drumul județean care face legătura între comunele Bălteni și Cozmești”, spune inginerul Ioan Ciomaga.

De asemenea, primarul Cozmeștiului, Hristache Sima, asigură locuitorii comunei că proiectele de care vor beneficia nu se opresc aici. Vor urma și altele, pe lângă drumul asfaltat recepționat. ”Odată cu această recepție se închide și primul proiect de asfaltare de 3,6 km de drumuri, prin PNDL. Sper că cei care vor folosi acest drum sper să fie mulțumiți. Lucrarea a necesitat și zid de sprijin și un pod, lucrările cele mai ample din acest proiect. Un drum asfaltat, gaz, apă curentă, canalizare, însemană civilizație. Am început cu aceste proiecte de drum și  țin să-i asigur pe locuitorii comunei Cozmești că acesta nu este singurul proiect de asfaltare. Vor mai fi și altele. Încercăm să legăm DJ 207 J de acest proiect. Urmează și al doilea proiect și sperăm să ne apucăm cât mai repede de el. Ne bucurăm că generația care vine din spate se va bucura de lucruri frumoase”, spune primarul Sima Hristache.

Prezent la recepția drumului, vicepreședintele CJ, Ciprian Trifan a ținut să transmită un mesaj cozmeștenilor. ”În ultima lună sunt pentru a patra oară în comuna Cozmești, cu diferite activități. Astăzi recepționăm peste 3,6 km de asfalt și, în imediata perioadă, tot la Cozmești, vor mai fi asfaltați peste 1 km de drum. De asemenea, asfaltarea drumul județean dintre Bălteni și Oșești va fi asfaltat în totalitate. Și de data aceasta, Viacons Rutier a dat în exploatare un drum de execpție. Comuna  a fost vitregită, mult timp, de investiții dar, cu eforturile acestui primar, infrastructura se dezvoltă și nu numai”, spune Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.  

Semnal de alarmă tras de managerul July Expert Consulting: Sute de proiecte așteaptă o finanțare inexistentă deocamdată

Odată cu recepția drumului de la Cozmești, se apropie și finalul proiectelor finanțate prin PNDL. Acest lucru ridică un semnal de alarmă atât proiectanților cât și constructorilor sau a beneficiarilor de proiecte. Lipsa unor finanțări viitoare vor face ca dezvoltarea comunelor din județul Vaslui să se oprească mai ales că, până acum, nu există nimic concret în acest sens. ”Proiecte viitoare mai sunt și nu puține, cu diferite grade de dificultate. Luicrăm la proiecte pentru primăriile din județ dar, din păcate, nu există și finanțare. Proiectele sunt pregătite. Astăzi ne bucurăm de câteva recepții de proiecte dar, anul viitor, nu se întrevede nimic bun în acest sens. Nu cred că vom mai recepțina ceva anul viitor.  Se discută doar de deschiderea unul PNDL3, sub această denumire sau alata dar, deocamdată nimeni nu știe nimic concret și sunt doar zvonuri. Primăriile sunt pregătite. Au licitațiile făcute, au autorizațiile necesare toate dar sunt începute lucrări finanțate doar din bugetele locale. Astfel, pentru 2021, totul va ține, poate, de noroc”, spune Iulia Vizinteanu, managerul societății July Expert Consulting SRL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here