Safir - ceva bun pentru gratar

Direcția Situații Excepționale din Moldova, în vizită la ISU Vaslui! Tehnica de intervenții a pompierilor vasluieni, la inspecție!

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui a găzduit în zilele de 29 și 30 iulie 2021, vizita de studiu a zece angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (IGSU) și Direcția Situații Excepționale (DSE) din Republica Moldova.

Oaspeții din Republica Moldova s-au familiarizat cu activitatea pompierilor vasluieni, dar şi cu prevenirea situaţiilor de urgenţă.

În prima zi – joi 29 iulie 2021, cei 10 angajați au efectuat o vizită la Secția de pompieri Huși și Detașamentul de pompieri Vaslui, unde domnul Inspector Șef al ISU Vaslui, colonel Tătaru Niculae, i-a familiarizat cu tehnica din dotare și colaborarea dintre diferitele instituții în vederea gestionării inundațiilor. Colegii noștri din Republica Moldova au putut afla despre multitudinea de activități de prevenire și intervenție pentru stingerea incendiilor, descarcerare și prim-ajutor SMURD, salvarea persoanelor și limitarea pagubelor produse de inundații, alunecări de teren, mișcări seismice, asistența persoanelor aflate în situații critice, intervenția la  accidente colective și calamităţi.

Vitalie Grabovski, şef adjunct al IGSU a vorbit despre importanța vizitei în județul Vaslui, prin prisma schimbului de cunoștințe și a colaborării care poate ajuta pe viitor să fie depăşite mai uşor  consecințele inundațiilor în zona transfrontalieră (județul Vaslui, România; Chișinău, raioanele Hîncești, Criuleni, Dubăsari, Anenii Noi, Strășeni, Republica Moldova).

În cea de-a doua zi, vineri 30 iulie 2021, oaspeții din Republica Moldova au putut vizita Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din comunele de pe malul Prutului. Discuţiile au vizat sarcinile și experiența administrației publice locale în prevenirea, metodele de lucru cu populația şi gestionarea inundațiilor.

Vizita angajaţilor IGSU și DSE a avut loc în cadrul proiectului „Îmbunătățirea timpului de reacție pentru prevenirea și lichidarea consecințelor inundațiilor în zona transfrontalieră (județul Vaslui, România; Chișinău, raioanele Hîncești, Criuleni, Dubăsari, Anenii Noi, Strășeni, Republica Moldova)”, număr de înregistrare 2SOFT/4.2/149. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: