DEMISIA! Pe ce lume trăiește Cîțu? Primarii vasluieni sunt disperați, fără bani, iar el vorbește de ”intensificarea eforturilor de implementare a proiectelor”?

0
74

Românii care au votat PNL sau USR la alegerile generale resimt acum, pe pielea lor, ”beneficiile” unei guvernări dezastruoase, aproape criminale pentru țară. Nu există primar în județul Vaslui care să nu spună că ”vin degeaba la serviciu, pentru că nu pot depune niciun proiect, este un blocaj la Guvern, iar pe fondurile europene nu este deschisă nicio măsură”. TOȚI primarii vasluieni spun asta, inclusiv cei de la PNL.

Ce spune aiuritul de premier PNL Florin Cîțu, astăzi? Haideți să vedem ultimele sale declarații gogonate:

„Este necesar ca în perioada imediat următoare să se intensifice eforturile de implementare a proiectelor de investiții finanțate atât din resurse bugetare interne cât și din fonduri externe nerambursabile astfel încât să se recupereze din decalajul, față de cheltuielile programate a se efectua, înregistrat în primele două trimestre ale anului 2021. De asemenea, în acest context, și sumele atrase din fonduri externe nerambursabile ar urma în perioada următoare să recupereze din decalajul înregistrat în perioada analizată”.

„De asemenea, se impune ca la nivelul ordonatorilor principali de credite, să fie luate măsuri pentru creșterea gradului de absorbție a fondurilor externe nerambursabile, precum și pentru creșterea rigurozității în programarea trimestrială a cheltuielilor publice””, a explicat premierul.

Păi, cum să se intensifice ceva, domnule Cîțu, câtă vreme ați oprit finanțările la proiectele PNDL? Cum să se intensifice implementarea proiectelor cu finanțare de la bugetul național, câtă vreme sunt zeci de primari din județul Vaslui care au depus proiecte la CNI, de un an și jumătate, și nu au primit niciun răspuns? Cum să se intensifice proiectele europene, câtă vreme nu este nicio măsură deschisă, nu sunt ghiduri aprobate? Trăiți într-o altă lume, decât restul românilor, domnule premier! Demisia!

Print Friendly, PDF & Email

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!