Razie a Poliției Rutiere Vaslui! 25 de șoferi zburau pe drumurile naționale, cu peste 50 km/oră față de limita legală!

0
101

Week-end-ul trecut, polițiștii din structurile de poliție rutieră și de ordine publică ale Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au derulat acțiuni pentru creșterea gradului de disciplină în trafic, dar și pentru reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecințe grave, produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale vehiculelor și încălcarea normelor rutiere.

De asemenea, acțiunile au vizat reducerea riscului rutier și impunerea unui climat de siguranță și disciplină în rândul tuturor participanților la trafic, prin sancționarea conducătorilor auto, a bicicliștilor, pietonilor și căruțașilor care nu respectă normele rutiere, dar și depistarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice.

În cadrul activităților derulate, la care au participat 17 polițiști, au fost verificate aproximativ 308 de vehicule și 315 persoane. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat un număr de 114 sancțiuni contravenționale, 111 aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare de peste 81.000 de lei.

De asemenea, au fost reținute 29 de permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare.

Principalele cauze care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost depășirea limitei legale de viteză cu peste 50km/h (25), depășirea neregulamentară (3) și nerespectarea indicațiilor și dispozițiilor polițistului rutier (1).

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here