Safir - ceva bun pentru gratar

Kaufland Vaslui și magazinele LIDL, ”amenințate” de ruși! Se deschide primul supermarket MERE în Vaslui!

În timp ce marile rețele de hypermarketuri din Vest ocolesc Vasluiul, o rețea de supermarketuri din Rusia vede o oportunitate de afaceri în reședința de județ. Până la finele anului, conform unor surse Vasluianul.ro, în capitala de județ se deschide un supermarket MERE, Este vorba de un lanț de supermarketuri, cu patronat rusesc, care și-a propus să detroneze, cu pași mici, rețelele mari de magazine, oferind prețuri cu 20% mai mici decât este pe piață, în acest moment. Primul supermarket MERE va funcționa într-o hală de pe o veche platformă agroindustrială a Vasluiului, la ieșirea spre Iași.

Lanțul rusesc de magazine low-cost MERE a intrat discret, în ianuarie, în mai multe orașe din țară. Este vorba de un lanț cu peste 1700 de magazine, care vrea să se ia la trântă cu lanțuri precum Lidl, Kaufland sau Carrefour.

Modelul de business impus de investitorii ruși are la bază cuvântul “ieftin”. Foste fabrici, în zone industriale, unde chiriile sunt mici, sunt transformate, cu cheltuieli infime, în magazine alimentare și de bricolaj, în care produsele stau grămadă pe paleți, iar prețurile promise sunt cu cca. 20% mai reduse comparativ cu competitorii. O mulțime de mărfuri fabricate în Rusia, Belarus, Lituania, Bulgaria (în general în fostul spațiu de influență sovietic) dau magazinului MERE atmosfera aceea distinctă a comerțului comunist și foarte probabil clienții de bază sunt nostalgici ai acelor vremuri.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: