Tone de chiftele retrase din marile magazine după ce s-a constatat că sunt infestate cu pesticide cancerigene

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a anunțat retragerea de pe piață, din marile magazine, a unor cantități apreciabile de chiftele. Mai exact, câteva tone de astfel de produse au fost retrase după ce s-a descoperit că sunt infestate cu oxid de etilenă, un produs chimic interzis în Uniunea Europeană.  

„Este vorba de aproximativ 2 tone de chiftele în care s-a identificat prezența oxidului de etilenă. Am fost notificați de către un alt stat membru. Pe această cale, atrag atenția în mod deosebit lanțurilor de magazine care au comercializat aceste chiftele să afişeze public, la vedere, care este tipul şi lotul acestor produse, pentru ca cei care au cumpărat produsul să îl poată identifica şi returna. Este foarte important asta! 

Încă de aseară au fost retrase de pe rafturi, dar au fost comercializate o parte din aceste chiftele, aşa că rog public ca supermarketurile să afişeze fotografia produsului la intrarea în magazin, pentru a putea fi adus înapoi de clienți”, a declarat Mihai Ponea, directorul ANSVSA.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: