Safir - ceva bun pentru gratar

Modestia, talentul și frumusetea visului împlinit: astrofizica! Vasluianca Mădălina Tudorache, doctorand la Oxford, visează să ajungă astronaut la NASA!

Sunt mulți cei care spun că MODESTIA i-a însoțit întotdeauna pe adevărații oameni talentati. De exemplu, Albert Einstein spunea ”Eu nu am nici un talent anume, sunt doar curios”. Aceasta, credem noi, reprezintă cea mai frumoasă lecție de modestie. Modestia este cea care dă strălucire talentului, iar un OM TALENTAT și MODEST este un veritabil exemplu pentru ceilalti.

Aceasta este cartea de vizită a unei fete frumoase, inteligente, modeste, o vasluiancă care a plecat la Londra, în urmă cu cinci ani, pentru a cuceri lumea, chiar și Universul. Vorbim aici de Mădălina Tudorache, șefa de promoție a liceelor din Vaslui, în 2016, cea care a terminat LMK cu 10 pe linie. Mădălina, Mădă, așa cum îi spun cei dragi sufletului ei, este CURAJUL în persoană, fiindcă curajul și adevărata valoare sunt o combinatie care, credem, sunt imposibil de învins.

Dar, cine este această fată cu ochi iscoditori, plecată să cucerească LUMEA întreagă? Mădălina-Nicoleta Tudorache este șefa de promoție 2016 a Liceului “Mihail Kogălniceanu” si singura elevă din municipiu care a reusit să termine liceul cu media generală 10. În 2020 a absolvit Imperial College London, profilul astrofizică, iar acum este doctorand la Oxford, dar și asistent universitar la această universitate prestigioasă. Îsi doreste să devină cercetător în domeniul fizicii si totodată, să-și construiască o carieră în afara țării. Ba chiar, a mărturisit celor apropiați, ar vrea să ajungă la NASA și, într-o bună zi, să zboare în Univers.

La cei 23 de ani ai săi, Mădălina a ajuns deja un exemplu pentru mii de liceeni din Vaslui. Un exemplu de tenacitate și de muncă asiduă, pentru a-ți împlini visele.

“Am ales această facultate deoarece este o facultate de top, si anume a 10-a la nivel mondial în domeniul fizicii. Vreau să devin cercetător în fizică, pentru că e cea mai bună cale de a-mi continua pasiunea. Nu urmez un model anume, pentru că nu am unul singur, prefer să absorb calitățile de la mai multe persoane, pentru a deveni ceea ce cred eu că este un model ideal. Din punctul meu de vedere, România va începe să “se miște” în momentul în care o să învețe să se dezrădăcineze de vechile mentalități și să privească deschis către nou, către schimbare”. Asta spunea Mădălina în 2016, într-un interviu realizat de Televiziunea Română. Pas cu pas, a realizat tot ce și-a propus. Acum, are alte așteptări, mai mari, provocări cărora le poate face față.

Despre Mădălina am aflat că provine dintr-o familie de intelectuali din Vaslui. Mama a absolvit Chimia, iar tatăl Electrotehnica, având și doctorat în domeniul electrotehnicii. Apropiații spun că tatăl, Georgică, a fost mentorul Mădălinei, un exemplu de luptă și dăruire. De la părinți, actualul doctorand la Oxford a învățat că, pentru a reuși în viață, trebuie să muncești, să pui suflet în tot ceea ce faci.

Visul cel mare al Mădălinei? Să devină astronaut. Are deja un proiect cu NASA și își dorește foarte mult să ajungă acolo, în Statele Unite, să urce într-o navetă și să cucerească spațiul cosmic. Dar, mai are mult de muncă până acolo, iar noi, vasluienii, suntem convinși că își va împlini visul, într-o bună zi. Și, atunci când va călători prin Univers, își va aminti că există un loc pe acest Pământ în care este iubită, așteptată, respectată. Acesta este Vasluiul, orașul ei drag, în care se întoarce ori de câte ori are ocazia…

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: