Cei șapte proxeneți reținuți zilele trecute au ajuns la răcoare. Magistrații au emis mandate de arestare pentru patru dintre ei. Ceilalți au primit arest la domiciliu

Cei șapte proxeneți reținuți de polițiștii vasluieni zilele trecute au ajuns și ăn fața magistraților de dreppturi și libertăți. Astfel, patru dintre ei au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Ceilalți au scăpat cu măsura arestului la domiciliu. Decizia instanței nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Persoanele reținute (cinci bărbați și două femeie) au vârste cuprinse între 20 și 41 de ani. Trei dintre acestea domiciliază în municipiul Iași, județul Iași, o persoană domiciliază în comuna Miroslava, județul Iași, una în comuna Prisăcani, județul Iași, una în comuna Todirești, județul Vaslui și una în municipiul București. 

Din invesigațiile efectuate până în prezent, a rezultat faptul că, în perioada iulie 2020 până în prezent, acestea ar fi determinat și înlesnit practicarea prostituției în diferite municipii din județele Vaslui, Iași, Botoșani, Suceava și Timiș, de către diferite femei provenind din mediul rural al județelor Vaslui, Iași și Teleorman. Persoanele practicau prostituția prin intermediul unor platforme on-line destinate anunțurilor de mică publicitate.

În urma perchezițiilor, s-a dispus ridicarea mai multor bunuri, printre care un număr de 12 telefoane mobile, mai multe bijuterii, un pistol tip airsoft și o sumă de aproximativ 3.000 de lei. Cercetările sunt continuate sub supravegherea parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui sub aspectul săvârșirii infracțiunii de proxenetism.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: