(FOTO) Comuna Pădureni, atracție turistică pentru sute de oameni. Piscina amenajată în centrul comunei atrage vizitatori din toate colțurile țării

Pentru mulți, o investiție într-o piscină la Pădureni a dat teme de discuție pro și contra mai ales că satele județului suferă din lipsa de drumuri, școli sau cămine culturale. Primarul Temistocle Diaconu s-a încăpățânat să o ducă la bun sfârșit și, la final, investiția și-a dovedit eficiența. Acum, venitul generat de aceasta reprezintă un sfert din bugetul local, surse proprii.

”Avem o medie de 350 – 400 de clienți în fiecare zi și, anul acesta, recordul a fost de 650 de persoane. Acesta nu est ecel mai un record al nostru. În urmă cu doi ani numărul persoanelor venite să se relaxeze la Pădureni a ajuns la 1.160 într-o singură zi. Ne-am dorit să se autofinanțeze și să aducă un mic profit cât să poți întreține și să înoiești acolo unde este cazul. Sunt lucruri care se strică. Piscina are trei stații de filtrare, tratare și recirculare a apei și sunt necesare consumabile pentru întreținere.

Acum ne bucurăm de vizitatori din Vrancea, Focșani, Iași și nu numai, în spațiile de cazare din comună. Avem amenajată parcare și ne gândim la un loc de campare pentru rulote. Un proiect de viitor, pentru amenajarea unui astfel de loc la Pădureni. Chiar dacă vorbim de încasări care ajuns și la 22.000 de lei într-o zi, pentru noi este benefic nu numai financiar.

La Pădureni au dispărut cazurile de copii înecați în iazuri neamanajate și avem un nou sport în comună, înotul. De asemenea, avem o zonă de relaxare și de petrecere a timpului liber în mod plăcut, în primul rând pentru oamenii din comună. Dacă vin și din alte părți, înseamnă că oferim calitate și suntem luați în seamă”, spune primarul Temistocle Diaconu.

La Pădureni, Primăria a construit o piscină și un spațiu de cazare, ambele atrag, zilnic, sute de clienți. Aflată la câțiva kilometri de Huși, zona de agrement din Pădureni e neîncăpătoare pentru cei 6-700 de oameni care vin zilnic, pe durata verii. De asemenea, pentru cei interesați este bine de știut că tarifele de intrare sunt de 20 de lei pentru adulți și 10 lei pentru copii. Cei care ajung în Pădureni și vor sa petreacă mai multe zile au la dispoziție și un sat de vacanță cu 36 de locuri de cazare, tot o investiție a autorităților locale.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: