VIDEO Pompierii români se luptă cu flăcările, în Grecia! Sunt peste 100 de salvatori, care acționează în condiții extreme!

0
85

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) ”Podu Înalt” Vaslui a anunțat, în urmă cu puțin timp, de faptul că prima misiune a pompierilor salvatori români în Grecia a început în această dimineață, în zona Spathari.

La această misiune vor participa în primă fază 35 de subofițeri care încadrează 6 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 2 cisterne. Alături de ei vor fi 4 ofițeri români, însărcinați cu dublă responsabilitate, coordonarea primului modul de intervenție, respectiv menținerea unei legături permanente cu ofițerul elen delagat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români.

În urma primelor discuții avute cu ofițerul elen, schimbarea personalului operativ este planificată a fi efectuată la 6 ore.

Totodată, reamintim faptul că autoritățile elene au rol principal în coordonarea întregii misiuni, aceștia fiind responsabili de configurarea planului de intervenție, gruparea numerică a forțelor și efectivelor care alcătuiesc un modul pregătit în a acționa în vederea limitării răspândirii incendiilor de vegetație.

Print Friendly, PDF & Email

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!