O oră de sport în plus în orarul elevilor. Ministerul Educației vrea să facă ordine și în cluburile sporetive școlare

Ministerul Educației propune modificări în ceea ce privește orarul în școlile din țară și propune introducerea încă a unei ore de sport în programa școlară. “Avem foarte multe lucruri care nu sunt în regulă în acest sistem. Trebuie să vedem în planurile-cadru cum putem așeza poate un număr de două ore de sport pe săptămână, în loc de una”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

De asemenea, acesta crede că este nevoie de o analiză a activităților desfășurate în fiecare club sportiv școlar din țară și propune verificarea minuțioasă a acestora. “Trebuie să vedem cum putem să facem ordine în cluburile sportive școlare pentru că în continuare, îmi pare rău că trebuie s-o spun, avem de foarte mulți ani de zile secții la nivelul cluburilor școlare în care avem antrenori care la acea ramură sportivă nu au niciun sportiv legitimat, ba chiar nu au bază materială, nu au teren de tenis, nu au bazin de înot. Dar ei sunt plătiți în continuare. Le dau o veste proastă, vom analiza club cu club activitatea”, a mai spus ministrul.

Sorin Cîmpeanu recunoaște și faptul că există o finanțare deficitară, iar un copil talentat nu va reuși decât cu ajutorul financiar al părinților. Întrebat când vor face toate aceste schimbări pe care le propune, ministrul a explicat că le va face în paralel cu alte activități desfășurate de Ministerul Educației.Vom face asta în paralel cu toate celelalte, cu concursurile de directori, cu revizuirea planurilor-cadru, cu PNRR, în paralel cu toate celelalte, am început s-o facem, cu evaluarea și acreditarea în învățământul preuniversitar, un lucru foarte important, acela de evaluare”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: