Safir - ceva bun pentru gratar

Pompierii români plecați să stingă incendiile din Grecia, comparați de localnici cu extratereștri

Abia ajunși în Grecia, pe insula Evia, cei 108 pompieri români au reușit să facă impresie foarte bună. După ce au privit modul de organizare și cum au intervenit pentru stingerea focarelor, localnicii i-au numit extratereștri. De asemenea, redactorii publicației fimes.gr spun că ceea ce-au făcut pompierii români imediat ce au ajuns la locul intervenției din insula grecească Evia i-a determinat pe localnici să-i privească l afel, precum niște extratereștri.

„Viteza, organizarea, meticulozitatea și reflexele instinctive sunt uimitoare. La sosirea în Evia, pompierii români au înființat peste noapte un sediu independent față de cele oferite de Grecia, cu servicii de catering și logistică proprii. Au cartografiat drumurile forestiere cu drone, au calculat direcția vântului și au folosit tehnologie de ultimă generație pentru localizarea incendiilor.

În același timp, au profitat de zecile de pâraie din zonă și, cu furtunurile racordate între ele pe distanțe de peste 60 de metri, au pornit să stingă focurile. De asemenea, s-au mutat pe drumuri izolate pentru a nu împiedica circulația. Așadar, practica pompierilor români nu este doar admirabilă, ci este cu siguranță o oglindă a unei țări dezvoltate și nu una subdezvoltată, așa cum mulți o văd”, se arată în articolul menționat.

”Chiar dacă în imagini nu se văd toți cei 108 pompieri care, în aceste zile, acționează în Grecia, vrem să le mulțumim tuturor pentru eforturile de limitare a incendiilor care au cuprins insula Evia! Suntem conștienți că trebuie să înfrunte, în afară de incendii, și temperaturile ridicate, deloc ușor de suportat! Condițiile sunt grele, însă sunt pregătiți să facă față celor mai dificile situații”, au transmis și reprezentanții IGSU, pe un site de socializare.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: