Sprijin financiar pentru mame! Vor putea beneficia de un ajutor în valoare de 2.000 de lei

Guvernanții pun pe tapet un nou proiect menit să vină în sprijinul mamelor cu venituri mici sau a minorelor care nasc. Potrivit proiectului, de banii de la stat vor beneficia mamele cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat  sau mamele care fac parte din familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei. De asemenea, de ajutor se pot bucura și mamele care se află în situație de risc, care se află temporar în situații critice de viață sau care se află în situații deosebite de vulnerabilitate. Tot de ajutyor pot beneficia și mamele care nu dețin acte de identitate și nu pot accede la drepturile civile, dar și minorele.

În toate aceste cazuri, de ajutorul pentru nou-născuți vor putea beneficia mamele care au născut începând cu anul 2021, dacă au cerut ajutorul în cel mult trei luni de la nașterea copilului. Potrivit proiectului de hotărâre, valoarea ajutorului pentru nou-născuți va fi de 2.000 de lei. Acesta va fi acordat mamelor sub forma unui tichet social pe suport electronic pentru nou-născuți. Cuantumul tichetului social pentru nou-născuți va putea fi actualizat anual de Guvern, cu condiția ca acest lucru să se facă cu cel puțin o lună înainte de încheierea anului.

Tichetele sociale pe suport electronic pentru nou-născuți emise nu vor permite retragerea de numerar sau preschimbarea în numerar, ci vor putea fi folosite doar în magazinele care comercializează produse pentru îngrijirea nou-născuților. Cei 2.000 de lei destinați îngrijirii nou-născutului vor putea fi folosiți timp de șase luni de la emiterea tichetului social.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: