TABEL Patru comune primesc câte 1 milion de lei de la Consiliul Județean! Municipiul Huși va primi 3,5 milioane lei!

0
173

În vreme ce Guvernul PNL-USR este paralizat și nu alocă niciun leu unităților administrativ-teritoriale, la Vaslui, Consiliul Județean întinde o mână de ajutor comunităților care au nevoie urgentă de finanțare. Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean a propus, pentru ședința din 11 august, alocarea unei sume de aproape 16 milioane lei pentru 25 de comune, orașe și municipii, care au nevoie urgentă de finanțare.

Trebuie să spunem că, pentru 2021, Consiliul Județean are la dispoziție suma de 27.134 milioane lei. sumă care reprezintă 6% din impozitul pe venit estimat a se încasa la bugetul de stat în anul 2021 și care se repartizează unităților administrativ-teritoriale pentru:
– susținerea programelor de dezvoltare locală;
– susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală;
– cheltuieli de funcționare pe care UAT-urile nu le pot finanța din venituri proprii și din sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale.

Prin Hotărârea Consiliului Județean Vaslui nr. 39/2021 s-a aprobat repartizarea sumei de 5.400 mii lei către un număr de 15 unități administrativ-teritoriale, iar, în acest moment, în fondul aflat la dispoziția Consiliului Județean Vaslui este disponibilă suma de 21.734 mii lei.

Acum, se propune ca suma de 15.850 mii lei să fie repartizată către un număr de 25 unități administrativ-teritoriale pentru nevoile enumerate mai sus, în fondul aflat la dispoziția consiliului județean rămânând suma de 5.844 mii lei.

Dumitru BUZATU, președintele Consiliului Județean Vaslui

”Proiectul de hotărâre are la bază adresele unităților administrativ-teritoriale prin care solicită consiliului județean fonduri în vederea asigurării cheltuielilor de funcționare până la finele exercițiului bugetar, finalizării obiectivelor de investiții, dar și pentru cofinanțarea proiectelor de investiții pe care le au în derulare în comunitățile lor sau care au fost finalizate și trebuie recepționate pentru a nu fi în situația de a returna fondurile atrase din diverse surse de finanțare (PNDL, POR, POIM, AFIR).


Unele unități administrativ-teritoriale se află în situația neplăcută de a fi executate silit pentru lucrări care le-au fost prestate și pe care nu le-au plătit deoarece sumele alocate anul acesta prin legea bugetului de stat au fost insuficiente chiar și pentru achitarea salariilor și a cheltuielilor minime de funcționare”, explică președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.

Cei mai mulți bani la această rectificare de la județ merg la municipiul Huși, 3,5 milioane lei. în timp ce patru comune – Cozmești, Coroiești, Ștefan cel Mare și Zorleni – primesc câte 1 milion de lei. De aceeași sumă, 1 milion, se bucură și primăriile Negrești și Murgeni, în timp ce municipiul Bârlad va primi 500.000 lei.


Print Friendly, PDF & Email

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!