De Zilele Culurale al municipiului Vaslui, compozitorul Eugen Doga va deveni cetățean de onoare al orașului

Prezent, sâmbătă, la Vaslui, unde va susține un recital pe scena Zilelor Culturale ale municipiului, compozitorul Eugen Doga va primi și titlul de cetățean de onoare. Doga este compozitorul care a compus cele mai frumoase două valsuri ale tuturor timpurilor: ”Gramofon”, piesă ce ocupă locul 83 în top și ”Dulcea și tandra mea fiară”, locul 94. ”În ședința extraordinară a Consiliului Local de sâmbătă, ora 15.00, voi veni cu propunerea de a oferi titlul de onoare compozitorului Eugen Doga”, a spus și primarul Vasile Pavăl.

Compozitorul Eugen Doga îşi recunoaşte „îndrăzneala obraznică“ de a nu-i plăcea muzica pe care au compus-o alţii, însă crede că tocmai acest lucru l-a ajutat să creeze coloane sonore şi valsuri unice în lume. A lucrat la 200 de filme printre care „Şatra” şi „Dramă la vânătoare”, iar două piese de-ale sale au fost incluse în topul 200 al celor mai bune lucrări clasice din toate timpurile.


Eugen Doga (83 de ani) îşi aminteşte de copilăria trăită într-un sat din Transnistria măcinat de Al Doilea Război Mondial, de invenţiile prin care încerca să suplinească lipsurile şi de momentul în care i-a intrat în cap să studieze muzica. Vorbeşte cu recunoştinţă despre colaborările cu românii care i-au schimbat viaţa şi cu amărăciune despre faptul că a făcut un singur film în România. 

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: