Pe 22 august, orașul Vaslui va fi gazda primului festival de muzică corală ce poartă numele mareului compozitor ”Gheorghe Cucu”

Administrația județului și cea a orașului Vaslui au pus la cale un nou festival menit, de data aceasta, să încânte auzul celor care știu să aprecieze muzica cultă. Astfel, pe 22 august, la Vaslui, va avea loc prima ediție a Festivalului de muzică corală ”Gheorghe Cucu”. Încă de la prima ediție, festivalul se dorește unul internațional astfel că, printre invitați, se numără și grup din Cernăuți. ”Dorim să dăm festivalului o dimensiune internațională dar amploarea sa va veni în edițiile viitoare. Aducem, la Vaslui, un gen de muzică elaborată, ce necesită un efoprt mai mare de înțelegere pentru ascultătorii genului”, a spus Dumitru Buzatu, unul dintre inițiatorii acestui festival.

De asemenea, pe 22 august, sunt așteptați, la Vaslui, membri corului Tronos, al Patriarhiei Române, corul Fantasia sau corul Episcopiei Hușilor. ”Se dorește, pe viitor, ca acest festival să se transforme într-unul de anvergură. De asemenea, suntem deschiși oricțrui parteneriat cu primăriile din județul Vaslui care pot da anvergură unor astfel de evenimente”, a mai spus președintele CJ Vaslui.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: