Conducerea IPJ Vaslui acuzată de abuz! 50 de polițiști nu-și mai primesc bani pe navetă

Sindicatul polițiștilor SPR Diamantul MS acuză conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui de abuz. Mai exact, membri de sindicat spun că, pentru 50 de polițiști a dispărut dreptul de decontare al navetei, la dorința șefului Compratimentului Financiar. De asemenea, polițiștii susțin că, dacă nu-și vor primi drepturile este posibil să declanșeze un protest, chiar pe scările IPJ Vaslui.

”La IPJ Vaslui, din dorința arzatoare a contabilului cu epoleți ce conduce Compartiment Financiar, începând cu luna iulie 2021, s-a procedat la suspendarea decontării dreptului la navetă pentru un număr de aproximativ 50 de polițiști fără ca aceștia sa fie informați despre sistarea acestui drept, sau care au fost motivele sistării acestui drept.

Cu privire la informarea drepturilor financiare, unii polițiști au primit în iulie 2021, adrese prin care li se refuza decontarea unor rapoarte în februarie 2021 deși aceștia credeau ca au încasat sumele ce li se cuvenea. Bătaia de joc la adresa polițiștilor din operativ a fost maxima în momentul în care au cerut lămuriri cu privire la dreptul lor financiar legal iar acestia au fost expediați de la un lucrator la altul din cadrul Compartimentului Financiar, catalogati de unii ca fiind purtători de haine, epoleți și legitimație marca MAI, majoritatea, în frunte cu contabilul conducător, văzând hoți doar pe la TV (noi nu credem asta, dar așa vb lumea).

Acum suntem și noi curioși să explice în termeni ce țin de contabilitate, că juridic îi explicam noi că faptele constituie infracțiuni, modul cum a decontat el câte 3,4,5 rapoarte de decontare a navetei unui polițist care stătea la serviciu, în weekend bineînțeles, câte 28, 32 chiar și 40 de ore consecutive, după cum rezulta din foile de prezenta la serviciu și asta timp de circa un an jumate.

De asemenea suntem curioși dacă pe data de 14 a lunii august stăpânul de la Compartimentul Financiar, cunoscut ca și contabilul cu apucături de polițist rutierist, consideră că merităm sa fim remunerați sau urmează sa mergem toți cei 50 de polițiști și să-i  lăsăm copiii în fața IPJ Vaslui”, au transmis membri de sindicat.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: