Turneul românilor din Italia, mutat la Ferești! Meritul îi aparține unui fiu al satului, plecat în Peninsulă de 27 de ani!

0
212

Dacă nu ar fi fost omul din imagine, probabil că Fereștiul ar fi trebuit să-l inventeze. Pentru că Mircea Dănilă, fiu al comunei Ferești, nu a uitat locurile de unde a plecat acum 27 de ani, în Italia, iar acum s-a întors acasă și împarte tuturor gânduri și speranțe, strânse din locurile pe unde a umblat. Cu pasiune și cu multă muncă, a construit afaceri în Peninsulă, dar și un turneu de totbal, la care au participat foarte multe echipe de români. Spunem au participat, pentru că, timp de 20 de ani, Simon Cup a fost un turneu de fotbal la care participau zeci, sute de români din Italia.

De vineri seara, turneul Simon Cup se desfășoară în satul natal al lui Mircea Dănilă, Ferești. Ediția cu numărul 21 este, de fapt, prima ediție pe plaiuri românești a unui turneu care stârnește pasiuni.

”Acest turneu se face de 20 de ani în Italia. Eu sunt de 27 de ani acolo și, încetul cu încetul, am construit ceva frumos, deosebit. Am avut mereu în inimă acest sport frumos, fotbalul. Acolo, am strâns echipe românești și, de la an la an, am crescut ca turneu de fotbal. Am plecat cu 8 echipe, după care 12, 24 și tot am crescut. Turneul Simon Cup a fost și este o sărbătoare dedicată fotbalului, mișcării. Asta m-a făcut să vin în satul meu natal, văzând că este mult tineret. Am spus să le dau ocazia să joace fotbal, să-și propună să fie din ce în ce mai buni.

Va fi frumos, vor fi și alte turnee, în următorii ani. Este primul turneu pe care îl organizez în satul meu, de pe 12 și până pe 15 august. Eu sper că vom vedea meciuri frumoase, dinamice. Am emoții, recunosc, sunt foarte multe, pentru că este satul meu natal, mă cunosc mulți oameni, aici. Copiii ar dori să învețe ceva, dar dacă nu vine cineva să-i ajute, nu au posibilitatea.

Mulțumesc tuturor pentru implicare, mă bucur că am o companie solidă în străinătate, din care pot să susțin aceste turnee”, a spus sponsorul turneului.

Timp de patru zile, vor fi zeci de meciuri pe terenul de sport inaugurat de primarul Sebastian Arteni, anul trecut. Un loc al bucuriei, în aceste zile, mai ales că Simon Cup, prima ediție la Ferești, a adunat echipe din Vaslui, satul de reședință, Muntenii de Sus sau Oșești. Mircea Dănilă a lansat o provocare pe Facebook și 16 echipe au acceptat să joace la Ferești, în aceste zile. În ceea ce privește premiile, sponsorul turneului a spus că marele premiu va fi o surpriză totală pentru toată lumea, în timp ce locurile 2-3 vor primi treninguri inscripționate cu sigla Simon Cup și genți sport. Toate echipele primesc câte un echipament cu 8 tricouri și șorturi, asigurate de Mircea Dănilă.

”Îi mulțumesc lui Mircea pentru că, iată, a adus la Ferești acest turneu, se pare că, de anul viitor, ar urma să devină național, ceea ce este un motiv de mândrie pentru noi. A adus în comuna noastră un turneu pe care îl organizează în Italia de 20 de ani, îi mulțumesc pentru tot”, a recunoscut Sebastian Arteni, primarul comunei Ferești.

Duminică, după slujba de la biserica din Ferești – este și hramul satului, de Sf. Maria – se vor desfășura semifinalele și finala. Cea mai bună echipă va afla, atunci, ce premiu primește din partea sponsorului principal.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here