Doi afgani depistati ascunsi într-un autocamion! Cei doi s-au ascuns în camionul unui moldovean și voiau să ajungă în Italia

0
95

Polițiștii de frontieră vasluieni în cooperare cu polițiști din cadrul IPJ Vaslui au depistat doi tineri, cetățeni afgani, care încercau să treacă frontiera ascunși în compartimentul de marfă al unui autocamion.

În cursul zilei de ieri, un bărbat cu dublă cetățenie română și moldoveană, aflat la volanul unui autocamion și care se îndrepta către Federația Rusă, a solicitat sprijinul autorităților române, în momentul în care a oprit într-o parcare din localitatea Bârlad și a auzit voci din remorca sigilată a autocamionului.

La fața locului s-au deplasat polițiști de frontieră vasluieni precum și polițiști din cadrul IPJ Vaslui. În urma verificărilor preliminare efectuate de către polițiști, aceștia au constatat faptul că șnurul asigurator al semiremorcii permitea deschiderea prelatei, fără a se deteriora sigiliul vamal, motiv pentru care au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport.

Astfel, au fost descoperite în compartimentul de marfă al autocamionului, ascunse printre saci de plastic, două persoane de sex masculin. La cercetări a rezultat faptul că cei doi tineri, în vârstă de 24 respectiv 26 de ani, sunt din Afganistan și s-au urcat în autocamion fără a avea consimțământul șoferului. Aceștia au declarat autorităților faptul că intenționau să ajungă în Italia. Polițiștii de frontieră continuă cercetările pentru a stabili toate persoanele implicate, urmând să dispună măsurile legale ce se impun.  

Print Friendly, PDF & Email

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!