Mocanu Nicu, polițistul de la Todirești acuzat de șantaj, în mijlocul unui nou scandal

0
317

Trimis în judecată pentru șantaj, fostul ajutor de șef de post de la Todirești pare să nu fi renunțat la vechile obiceiuri. De data aceasta acuzațiile vin din partea unui administrfator de bar din Negrești. Acesta povestește că, luna trecută, în timp ce el și un angajat se aflau în interiorul localului, au fost văzut și apoi amendat de polițist. ”Nu desfășuram nici un fel de activitate comercială. Casa de marcat era deja închisă. Doar stăteam de vorbă cu un angajat. M-am trezit amendat, pe degeaba, cu 2.000 de lei.

Am contestat deja amenda și mă gândesc chiar să-i fac plângere penală. Aștept doar să vedem ce spune instanța de judecată în dosarul în care este judecat pentru șantaj. Și vreau să fac acest lucru pentru că nu pare să fi renunțat la vechile obiceiuri acest polițist”, spune administratorul unui bar din Negrești.

Mocanu a ajuns în fața magistraților  după ce procurorii au reusit să-i probeze activitatea infractională, întinsă pe mai mulți ani. Conform anchetatorilor, polițistul ar fi accesat mai multe sisteme informatice, fără permisiunea proprietarului și datele obținute le-ar fi folosit pentru a șantaja și a lua mită de la un agent economic. Totul a iesit la iveală după ce concubina lui i-a făcut plângere la procurorii anticoruptie. Ca urmare a perchezițiilor desfășurate, în baza probatoriului administrat în cauză de ofițerii de poliție, procurorul de caz a dispus continuarea urmăririi penale și ulterior punerea în mișcare a actiunii penale față de agentul de poliție, retinându-se comiterea infracțiunilor de luare de mită, două infracțiuni de șantaj, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, acces ilegal la un sistem informatic și transfer neautorizat de date informatice. De asemenea, potrivit reprezentantilor IPJ Vaslui, în anul 2019, Nicu Mocanu a pretins și primit o sumă de bani de la un agent economic. Totodată, în perioada 2017-2018, polițistul a accesat, fără drept, sisteme informatice protejate prin parole, transferând date și informații confidențiale pe un dispozitiv, pe care ulterior le-a folosit la șantajarea a două părți vătămate în scopul obținerii unor foloase nepatrimoniale

Print Friendly, PDF & Email

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!