Se înmulțesc actele false la frontieră! Trei cărți de identitate descoperite de polițiștii de frontieră

0
107

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit asupra a trei cetăţeni documente de identitate cu însemnele autorităților din România, ce s-au dovedit a fi  false. La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, pasageri într-un autocar, doi bărbaţi, cetăţeni ucraineni, în vârstă de 37, respectiv 46 de ani.

La scurt timp, în acelaşi Punct de Trecere a Frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, pasager într-un autoturism, un cetăţean al Republicii Moldova, în vârstă de 34 de ani.

În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunţit asupra mijloacelor de transport şi asupra persoanelor, polițiștii de frontieră au descoperit, asupra celor trei bărbaţi, cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor române, care aveau imprimată fotografia persoanelor în cauză.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor descoperite, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unor documente autentice, fiind false.

În toate cele trei cauze se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Print Friendly, PDF & Email

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!