Safir - ceva bun pentru gratar

Bacalaureat de toamnă, 266 de candidați au participat la prima probă, cea de Limba și Literatura Română! 72 de absolvenți au lipsit!

La prima probă scrisă a examenului naţional de Bacalaureat din sesiunea august-septembrie 2021 – Limba şi literatura română – în județul Vaslui au fost prezenţi 266 de candidaţi (78,69% din totalul candidaţilor înscrişi). Proba s-a desfăşurat astăzi, 16 august, în 4 centre. Nu au participat 72 de candidaţi.

Nu au fost candidaţi eliminaţi pentru fraudă/tentativă de fraudă.

Subiectele şi baremul de corectare au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie.

Celelalte probe se vor desfăşura conform următorului calendar:

  • marţi, 17 august – proba obligatorie a profilului
  • miercuri, 18 august – proba la alegere a profilului şi a specializării
  • joi, 19 august – proba la Limba şi literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 31 august, până la ora 12:00.

Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 3 septembrie, anunță ISJ Vaslui.

În conformitate cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD/GDPR), afişarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

  • recunoaşterea/echivalarea/susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  • susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea;
  • obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: