Ivăneștiul a petrecut, la cea de-a XIII-a ediție a ”Zilei comunei Ivănești”

0
159

Odată cu relaxarea restricțiilor impuse de pandemie, viața a intrat în normal și majoritatea comunelor au reînceput să-și serbeze zilele dedicate lor. Ieri, a venit rândul comunei Ivănești să facă acest lucru. Evenimentul a fost marcat așa cum se cuvine, printr-un spectacol folcloric dedicat ivăneștenilor dar a avut și un moment unic pentru comunitate. După ce municipiul Vaslui l-a făcut cetățean de onoare pe academicianul Eugen Doga, la Ivănești un alt academician a primit același titlu. Fiu al satului, Ionel Miron, una dintre figurile cele mai cunoscute ale mediului academic din România, a primit titlul de cetățean de onoare al comunei Ivănești.

”Pentru mine este o mare bucurie astăzi, când Ivăneștiul este în zi de sărbătoare. Am alături de mine pe academicianul Ionel Miron, născut și crescut aici și care face cinste comunei noastre. Astfel, evenimentul principal al acestei zile este legat de acordarea titlului de cetățean de onoare d-lui profesor Ionel Miron, cel care a plecat de jos și a reușit, prin munca proprie, să ajungă membru al Academiei Române. Comunitatea din Ivănești era datoare astfel că, împreună cu membri consiliului local, am decis să acordăm acest titlul academicianului Ionel Miron, ca semn al recunoștinței noastre”, a spus primarul comunei Vasile Novac.

De asemenea, academicianul Ionel Miron a ținut să mulțumească autorităților locale. ”Pot doar să mulțumesc celor care s-au gândit la mine în acest fel și îmi doresc ca, pe toți ivăneștenii, ziua de astăzi să vă găsească într-o stare sufletească cât mai bună. Pentru mine este o zi fericită! Mulțumesc oficialităților pentru tot. Acest moment este unul deosebit pentru maine mai ales că, am alături, familia mea”, a spus academicianul.

Margareta Clipa invitată la Ziua comunei Ivănești

După acordarea titlului de cetățean de ononare al comunei Ivănești academicianului Ionel Miron, a urmat spectacolul propriu zis la care au participat sute de ivăneșteni. Deschiderea oficială a spectacolului a aparținut primarului Vasile Novac. Însoțit de autoritățile județene și de parlamentarii PSD, edilul a mulțumit cetățenilor de încrederea acordată și a promis că va face tot ce îi stă în putere pentru îmbunătățirea calității vieții în comuna pe care a păstorește. Debutul scenic a fost făcut de fanfara de la Valea Mare și artiștii locali ai comunei conduși coordonați de Silvia Ene. Apoi, pe scena amplasată pe terenul de fotbal a urcat Igor Cuciuc și Margareta Clipa. Cortina a fost trasă de Adina, fostă membră a trupei Heaven.   

Print Friendly, PDF & Email

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!