Prinși băuți la volan, 9 vasluieni au rămas pietoni

0
115

Sâmbătă, 21 august 2021, polițiștii din structurile de poliție rutieră și ordine publică ale Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au derulat o acțiune pentru creșterea gradului de disciplină în trafic, dar și pentru reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecințe grave, produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale vehiculelor și încălcarea normelor rutiere.

În cadrul activităților derulate, la care au participat 11 polițiști, au fost verificate peste 120 de vehicule și 130 de persoane. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat un număr de 22 sancțiuni contravenționale, 21 aplicate pentru încălcări legislației privind circulația pe drumurile publice, în valoare de peste 13.500 de lei. De asemenea, au fost reținute 9 de permise de conducere, toate pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice și au fost retrase un număr de 3 certificate de înmatriculare.

De asemenea, acțiunile au vizat reducerea riscului rutier și impunerea unui climat de siguranță și disciplină în rândul tuturor participanților la trafic, prin sancționarea conducătorilor auto, a bicicliștilor, pietonilor și căruțașilor care nu respectă normele rutiere, dar și depistarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice.

Print Friendly, PDF & Email

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!