Atenție elevi! Măștile textile vor fi interzise în școli și se vor putea folosi doar măști de uz medical

Începutul noului an școlar va vebni, și de data aceasta, cu noi restricții pentru elevii care vor lua loc în bănci. De data aceasta, ministrul Educației vorbește despre interzicerea măștilor textile în unitățile de învățământ și obligattivitatea purtării de măști de uz medical. De asemenea, Ioana Mihăilă a vorbit și despre cele două scenarii pentru cazul în care infectările vor depăși 6 la mia de locuitori.

Ministrul Educației a mai spus că s-a ales varianta participării fizice a elevilor la școală, cu respectarea normelor de protecție până când incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor se menține sub 6 la mia de locuitori. Când incidența depășește 6 la mie, există două posibile scenarii, a spus ministrul. Unul este trecerea în învățământ online integral, iar altul sistem hibrid cu învățământ online pentru copiii nevaccinați și netrecuți prin boală și posibilitatea de a continua învățământul față în față pentru copiii vaccinați sau trecuți prin boală în ultimele 180 de zile.

Obligativitatea purtării măștii se menține la școală în spațiile închise. În spațiile deschise masca nu va fi obligatorie, cu excepția ceremoniei de deschidere a noului an școlar, unde nu se va putea menține distanțarea fizică.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: