Consiliul Județean Vaslui și Asociația ”Doctori pentru Sănătate” pun umărul la dotarea Spitalului ”Elena Beldiman”. La Bârlad a ajuns al treilea echipament de investigație hemodinamică noninvazivă din țară

După două spitale de renume din țară, cel de la Fundeni și cel de la Târgu Mureș, a venit rândul ca spitalul bârlădean ”Elena Beldiman” să se laude cu o dotare de invidiat. Vorbim aici de un aparat de diagnosticare  și investigație hemodinamică noninvazivă, ajuns la Bârlad datorită Asociației ”Doctori pentru Sănătate”, ascociație condusă de către Fredy Abramovici, dar și implicării Consiliului Județean Vaslui. Mai exact, Asociația a donat echipamentul în valoare de 76.000 de euro spitalului bârlădean, iar Consiliul Județean Vaslui, împreună cu primarul Dumitru Boroș, vor asigura partea de consumabile până la semnarea contractului cu Casa de Sănătate.   

Prezent ca parte în evenimentul de la Bârlad, vicepreședintele CJ, Dan Marian explică implicarea instituției pe care o reprezintă în dotarea spitalului Elena Beldiman cu echipament de ultimă generație. ”Am să încep prin a mulțumi celor care astăzi au decis să vină în ajutorul bârlădenilor și medicului Abraham Hirsch prezent la acest eveniment, cel care s-a ocupat de prezentarea tehnică a echipamentului. Despre sănătate, discuțiile au fost și sunt extrem de ample la nivelul CJ. Nu vă ascund faptul că, împreună cu președintele Dumitru Buzatu, privim acest domeniu al sănătății cu mare atenție și prioritate. Avem, în subordine, Spitalul Județean Vaslui care se dezvoltă nu numai ca infrastructură ci și ca dotare. În discuțiile avute la nivelul Consiliului Județean am ajuns la concluzia că a venit și rândul Bârladului. În perioada următoare, că atenția nostră va fi îndreptată în această direcție. Suntem un județ cu resurse finaciare limitate dar, chiar și în aceste condiții am reușit o alocare bugetară de 200.000 de lei către Spitalul Elena Beldiman, bani care vin să ajute această unitate medicală. De asemenea, până la semnarea contractului cu Casa de Sănătate, CJ Vaslui va asigura banii necesari consumabilelor acestui echipament intrat astăzi în dotarea Spitalului Elena Beldiman”, a spus Dan Marian, vicepreședintele CJ Vaslui.

De asemenea, un alt partener al spitalului bârlădean, Consiliul Local Bârlad și primarul Dumitru Boroș, au mulțumit Asociației pentru că au ales orașul pe care-l reprezintă pentru un asemenea echipament. ”Este un eveniment important pentru comunitatea noastră. Dar, trebuie să vă spun că ceea ce s-a întâmplat a fost rezultatul unor discuții ample purtate atât la nivelul Consiliului Județean Vaslui, cât și în Consiliul Local Bârlad cu cei de la Asociația ”Doctori pentru Sănătate”.  Prietenii noștri din această asociație se puteau opri oriunde în țară dar, din fericire, s-au oprit la Bârlad. De asemenea, trebuie să mulțumim conducerii Consiliului Județean Vaslui. Spun asta pentru că noi am ajuns în această ecuație după discuțiile purtate la acel nivel. Eu nu-i cunoșteam pe cei din Asociație”, a spus dumitru Boroș, primarul municipiului Bârlad.

La final, președintele Asociației ”Doctori pentru Sănătate” vorbește despre eficiența unui astfel de echipament dar și despre faptul că țara nostră se numără printre puținele care au spitale dotate cu echipament de investigație hemodinamică noninvazivă, înaintea unor țări ca Germania, Franța sau Italia. ”Un astfel de echipament, softat în limba română, cu toate autorizațiile luate de la FDA, Comunitatea Europeană etc, ce se află acum în dotarea spitalului de la Bârlad, are o valoare de 76.000 de euro. Luați în considerare actul de donație pe care-l facem și efortul pe care-l facem acum. Este doar un început. Eu personal voi continua, pentru a ajunge și noi, treptat, la nivel internațional. Acum putem să spunem că suntem înaintea Germaniei, Italiei sau Franței care nu dețin un astfel de echipament și România îl deține. De aceea este un motiv în plus să-l folosim la maxim. Este în dotarea spitalului și este decontabil prin Casa de Sănătate. Folosiți-l la capacitate maximă, iar sprijinul nostru tehnic sau din punct de vedere al specialiștilor din Israel, va fi, în permanență alături de dvs. Vă promit că voi fi, din nou, prezent, în această zonă, cu echipamente noi, performante și care, spre surprinderea multora, nu se vor găsi în alte țări europene. Vom pune umărul ca, împreună, să dezvoltăm, din punt de vedere tehnologic, spitalele din țară”,  a spus președintele Fredy Abramovici.  

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: