Safir - ceva bun pentru gratar

Romeo Tălmaciu propus, post-mortem, cetățean de onoare al municipiului Vaslui

Consiliul Local Vaslui are înscrisă pe ordinea de zi a ședinței ordinare de astăzi, 25 august 2021, chiar la primul punct, acordarea post-mortem a titlului de „Cetăţean de Onoare” al municipiului Vaslui profesorului Romeo Tălmaciu. Propunerea aparține consilierilor PSD și vine pentru a fi recunoscute meritele deosebite ale fondatorului primei fanfare pentru copii din România.

Profesor de muzică, Romeo Talmaciu a pus bazele unui grup instrumental de fanfară, primul de acest gen de după Revoluţie, în municipiul Vaslui. El a selectat copii talentaţi pentru a-i reuni în trupa instrumentală „Rotaria”, considerată un veritabil ambasador cultural al judeţului Vaslui, cu nenumărate premii și distincții obținute de-a lungul anilor în țară și străinătate.

„Ţinând cont de parcursul profesional deosebit, cumulul de performanţe artistice şi pedagogice, probitatea şi conduita morală, precum şi moştenirea nepreţuită pe care a lăsat-o urmaşilor, profesorul Romeo Tălmaciu face, cu siguranţă, parte din categoria personalităţilor vasluiene care merită aşezate la loc de cinste.

În acest sens, Grupul consilierilor locali ai PSD solicită compartimentului de specialitate întocmirea raportului şi dezbaterea atât în cadrul comisiilor de specialitate cât şi în plenul CLVaslui a proiectului de hotărâre privind acordarea titlului de Cetăţean de onoare post-mortem al Municipiului Vaslui domnului profesor Romeo Tălmaciu”, se precizează în referatul de propunere.

One thought on “Romeo Tălmaciu propus, post-mortem, cetățean de onoare al municipiului Vaslui

  1. Prof,DIDILESCU de la Casa Pionierilor Vaslui,a infiintat prima fanfara pentru copii !

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: