ISJ Vaslui se dedică ilegalităților! Georgică Vulpe, președintele PNL Bârlad, pe lista directorilor numiți de ISJ Vaslui. Alți șapte profesori din liceul lui Vulpe, numiți directori în alte școli

0
72

Chiar dacă legea interzice acest lucru, numele lui Georgică Vulpe, președintele filialei PNL Bârlad, apare pe lista pesoanelor desemnate în funcții de conducere, directori interimari, în școlile din județ.

Mai exact, Vulpe apare ca director la Liceul Tehnologic Petru Rareș din localitate. Cazul a fost semnalat de un senator USR-PLUS, care a scris, pe Facebook că “anumiți inspectori și-au permis deja, în ciuda tuturor avertismentelor, nu doar abuzuri, ci și ilegalități”. În mesajul său, el arată că alți șapte profesori din liceul bârlădean unde a fost numit liderul local al PNL au fost detașați directori interimari la alte unități de învățământ. Senatorul cere Ministerului Educației să trimită corpul de control pentru a investiga situația din Bârlad.

Potrivit Legii Educației Naționale, directorul şi directorul adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar nu pot avea, pe perioada exercitării mandatului, funcţia de preşedinte sau vicepreşedinte în cadrul unui partid politic, la nivel local, judeţean sau naţional.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!