Of, ce dor, ce chin, ce jale… la ISJ Vaslui! Un inspector școlar a făcut împrumut la CAR, ca să-și cumpere costume, crezând că va fi numit șeful ISJ!

0
281

Vin ai noștri, pleac-ai noștri… Vorba asta din popor se potrivește cel mai bine la situația actuală din Inspectoratul Școlar Județean, acolo unde noua conducere, alături de liderii PNL din județ, au pus la cale schimbarea tuturor inspectorilor și directorilor de școli, prin aducerea pe posturi a unor membri liberali, chiar și președinți de organizații locale!

Așa se face că. în aceste zile, se practică o epurare masivă a directorilor de școli și licee, care sunt membri sau simpatizanți ai altor partide, în locul lor fiind numiți membri liberali. Nu se ține cont nici de lege, mai ales acolo unde noul director are soțul sau soția lider de sindicat – lucru total interzis de lege – nu se ține cont de nimic.

Liberalii au pregătit o listă cu 13 inspectori care vor fi înlocuiți în zilele următoare, cele 13 noi propuneri PNL fiind trimise deja la Ministerul Educației Naționale, pentru avizare. Se pare că răspunsul de la minister trebuia să vină de joi, însă este de așteptat ca luni să apară și avizele de la MEN. Pe holurile ISJ Vaslui este mare tristețe, în aceste zile, când marea majoritate a celor 24 de inspectori școlari din județ află dacă rămân sau pleacă.

Și o informație amuzantă, tot de pe holurile ISJ. Un profesor dintr-un sat din jurul Vasluiului, liberal ca orientare, a ajuns la ISJ și spera la funcția supremă. Cineva i-a șoptit că va fi numit șeful ISJ, dat fiind că este director de școală, liberal până în măduva oaselor. Omul, bucuros, a mers și a luat de la CAR-ul învățământului 6.000 de lei, bani cu care și-a cumpărat două costume. Numai că șefii PNL Vaslui au numit-o pe doamna Mustață în fruntea ISJ, iar inspectorul a rămas cu costumele în dulap!

Print Friendly, PDF & Email

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!