Președintele Clubului Fermierilor din România, ing. Dan Hurduc, la discuții cu ministrul Agriculturii din R.Moldova! Vor fi oferite cinci burse pentru tineri absolvenți!

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare din Republica Moldova, Viorel Gherciu, a avut, zilele trecute, o întrevedere cu o delegație de oameni de afaceri din România, reprezentanți ai Grupului AGRICOVER și ai Clubului Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă, prin președintele Clubului, inginerul Dan Hurduc, managerul general al Evel-H Company. Scopul vizitei misiunii de afaceri a fost de a promova proiecte de afaceri și inițiative de responsabilitate socială în agricultură.

Părțile au discutat posibilitățile de stabilire a relațiilor de colaborare la nivel guvernamental în domeniul agriculturii și de intensificare a comunicării între producătorii de pe ambele maluri ale Prutului.

În context, președintele CFRO, Dan Hurduc, a declarat că va fi promovat un model de agricultură performantă, cu valorificarea specificul național, prin lansarea Programului „Tineri Lideri pentru Agricultură” în țara noastră.

Astfel că, a spus Hurduc, prin intermediul Programului, vor fi oferite cinci burse de participare absolvenților de facultate, care vor prelua afacerea de familie în agricultură sau care vor dezvolta propria afacere în sectorul agricol. De asemenea, tinerii antreprenori vor fi încurajați să asigure continuitatea afacerilor în agricultură, să se implice în proiecte de responsabilitate socială și să își asume rolul de lider în propria afacere și în comunitatea rurală.

Ing. Dan Hurduc, alături de colegii din România, a mai spus că, în cadrul Programului, tinerii vor beneficia de stagii de pregătire și schimb de experiență pe diverse dimensiuni aferente agriculturii.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: