RĂZBOI LA DNA în Consiliul Local Vaslui! Consilierii PSD îi cheamă în instanță pe colegii de la PNL și USR-PLUS! ”Au numit oameni de pe stradă”, acuză PSD!

Consilierii locali PSD au depus, în această după-amiază, denunț penal la DNA Iași, împotriva consilierilor PNL și USR pentru numirea membrilor în consiliul de administrație al GOSCOM SA, decizie luată cu încălcarea flagrantă și cu bună-ștință, a legilor românești.

Iată ce susțin consilierii de la PSD:

”Vacantarea posturilor de administrator al SC GOSCOM SA s-a produs la 1 martie 2021. În baza art. 64^1 din OUG 109/2011 a fost numit un consiliu de administrație provizoriu, aflat acum in functie. Conform art. 64^4(1) si art. 64^4(3) din OUG 109/2011 procedura de selectie pentru noii administratori trebuia începută în 45 de zile de la vacantare și finalizată în termen de 150 de zile de la declanșare, lucru care s-a întâmplat.

Procedura de recrutare și selecție a candidaților este PE DEPLIN FINALIZATĂ, comisia de concurs depunând raportul comisiei de concurs nr. 87102/16.06.2021 înregistrat la Primăria Vaslui cu număr de înregistrare 87145/16.06.2021.Atât timp cât procedura de selecție a candidatilor este încheiată, nu se mai poate vorbi de o administrație provizorie. Consiliul Local Vaslui nu are nicio competenţă privind analizarea unei contestaţii cu privire la procedura de selecţie precum cea depusa de dl consilier Dragomir, aceasta fiind exclusiv de competenţa unei instanţe de judecată (la art 64^1 alineat 6 din OUG 109/2011, legiuitorul indicând inclusiv paşii de urmat în această situaţie).

Numirea unui consiliu de administraţie provizoriu la societatea GOSCOM SA, format din alţi membri faţă de cei stabiliţi de comisia de selecţie, deși procedura de selecție a candidaţilor pentru un post de administrator a fost integral parcursă și pe rolul instanţelor de judecată nu există nicio contestaţie cu privire la desfăşurarea procedurii de selecţie, ESTE PROFUND ILEGALĂ.

PNL și USR au numit în CA GOSCOM niște oameni de pe stradă, a căror competență managerială și profesională nu a fost evaluată de nimeni și care nu au depus nici măcar un cazier judiciar la dosar pentru a ști și noi consilierii dacă membri CA nu sunt cumva niște infractori. Întrucât nu există nicio bază legală pentru respingerea rezultatului stabilit de comisia de evaluare, procedura de selecție fiind pe deplin finalizată și neexistând niciun motiv care să justifice prelungirea ei, considerăm că se produce un grav prejudiciu societăţii GOSCOM SA prin numirea unui consiliu de administratie provizoriu.

Pe cale de consecință, deoarece majoritatea PNL și USR a impus în conducerea GOSCOM alte persoane decât cele nominalizate ca fiind câștigătoare de comisia de concurs, deși procedura de concurs a fost pe deplin finalizată și nu s-au depus contestații în instanță, vom formula DENUNȚ PENAL (art 290 – CPP) către DNA Serviciul Teritorial Iași pentru investigarea posibilei săvârșiri a infracțiunii descrise la art. 297 Cod Penal coroborat cu art 232 (1) Cod Administrativ”, au postat consilierii PSD, marți după-amiază.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: