SCANDALOS! Mândria vasluienilor în pericol! Consilierii PNL și USR Plus au impus, chiar dacă au încălcat legea, un nou Consiliu de Administrație la SC Goscom SA

0
120

Municipiul Vaslui a ajuns cunoscut în toată țara pentru modul în care sunt amenajate spațiile verzi, curățenia din oraș și parcul Copou. Mai mult, toate acestea au devenit mândria vasluienilor dar, acum, sunt puse în pericol de către consilierii locali liberali și USR Plus. Mai exact, consilierii au ținut, cu orice preț, să schimbe conducerea societății Goscom SA chiar dacă au mai făcut lucru acesta o dată și chiar dacă schimbarea era făcută ilegal.

Celor cinci dosare, depuse la Registratura Primăriei municipiului Valsui, le lipseau cazierele judiciare, condiție obligatorie mai ales când ești propus pentru  o funcție de conducere. Cu toate acestea, liberalii s-au ținut tare, au decis să ignore avertismentele colegilor din opoziție și au votat noul Consiliu de Administrație al SC Goscom SA.

Cei cinci noi membri ai Consiliului de Administrație sunt: Laurențiu C-tin Butnaru, Dănuț Haba, Vasile Popa, Ioana Călin și Virgil Cadăr. Din păcate, nici unul dintre ei nu are experiența conducerii unui serviciu ca Goscom și majoritatea dintre ei au studii economice și provin din mediul privat.

De partea cealaltă, consilierii PSD au pus în vedere lipsa documentelor la dosarele de candidatură ale celor cinci, dar și faptul că numirea lor este făcută cu încălcarea legislației în vigoare. De asemenea, secretarul primăriei a venit cu propunerea ca toți consilierii prezenți să voteze vechea conducere provizorie a Goscom SA, pentru încă patru luni, sau până la numirea unui CA definitiv, mai ales că aceștia au dovedit că știu să-și facă treaba. Din păcate, nici această propunere nu a fost luată în considerare.  

Consilierii PSD: ”A început Jihadul PNL-ist”

Oricît au încercat consilierii PSD să se facă înțeleși, aducând în discuție încălcarea legii, dar și faptul că cei cinci nominalizați ar fi trebuit să fie prezenți în sala de ședințe pentru a fi cunoscuți de consilieri, majoritatea liberală și USR Plus au decis să ignore toate acestea și au votat cum au crezut de cuviință. Toate acestea i-au determinat pe PSD-iști să spună că liberalii au declanșat un adevărat jihad împotriva societăților din subordinea primăriei sau a Consiliului Județean Vaslui.

”A început Jihadul PNL-ist. După Aquavas și Transurb a venit și rândul Goscom SA și ne puneți în situația de a vota persoane pe care nu le cunoaștem”.

”Nu știm pe cine votăm și nici dacă, printre nominalizați, nu se numără și un evazionist care ar putea pune în pericol o societate ca Goscom SA. Mai mult, au fost făcute nominalizări care au trecut de comisia de concurs și de cea de rezolvare a contestațiilor astfel că nu vedem de ce nu i-am putea vota pe aceștia. De fapt, ceea ce se întâmplă aici este o încălcare flagrantă a legii de aceea ne rezervăm dreptul de a sesiza Direcția Națională Anticorupție.

Consilierii PSD consideră ședința ilegală

”Ședința extraordinară de Consiliu Local a luat sfârșit! Hotărârea luată, pe care noi, Grupul consilierilor locali ai PSD Vaslui o considerăm ILEGALĂ trebuie semnată de urgență de către Președintele de ședință, domnul Jora de la PNL. Altminteri, începând cu orele 00:00, SC Goscom SA Vaslui iese în afara legii, nemaiavând conducere! Reamintim tuturor că, o Hotărâre semnată după data de 31 august 2021 este ILEGALĂ!

Solicităm public Președintelui de ședință să se prezinte în biroul Secretarului general al municipiului Vaslui pentru a semna Hotărârea de numire a administratorilor SC Goscom SA Vaslui! Vom aștepta, în holul Primăriei municipiului Vaslui ca domnul Jora să își exercite atribuțiile legale de Președinte de ședință!”, au spus consilierii PSD.

Primarul Vasile Pavăl atrage atenția asupra îndatoiririlor pe care le are Goscom față de Vaslui și vasluieni

Prezent în sala de ședință a Consiliului Local Vaslui, primarul Vasile Pavăl atrage atenția consilierilor că SC Goscom SA nu este o joacă.

”Vasluienii nu vă vor trage la răspundere pe dvs, ci pe primar. Am stat și am ascultat cu atenție dezbaterile din ședință și nu am intervenit deloc.

Ar fi bine să nu politizați societățile primăriei ci să acționați în interesul vasluienilor și să îmbunătățim acivitatea lor. Din păcate acest lucru nu se întâmplă și situația se vede și acum”, a spus primarul Vasile Pavăl. De asemenea, edilul municipiului Vaslui a cerut ca fostul CA să-și continue activitatea.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!