Vasluienii cu venituri mici primesc lovitura de grație! Gazul se scumpește, de la 1,52 lei/mc, la 2,11 lei/mc

După scumpirea energiei electrice, vasluienii cu venituri mici au primit o nouă lovitură. De data aceasta, scumpuirea gazelor naturale depășește orice așteptare și prețul sare, de la 1,52 lei/mc, la 2,11/mc. De asemenea, prețul la energia electrică a crescut cu maxim 48% și un minim de 28 de procente. Noile prețuri la gazele naturale și la energie electrică intră în vigoare începând cu luna octombrie.

Creșterile de preț se văd în ultimul raport al Institutului Național de Statistică (INS) privind inflația, o inflație în creștere tocmai din cauza majorărilor de prețuri la energie electrică și gaze. Gazele au avut a doua cea mai mare scumpire de 20,55% în iulie 2021 față de iulie 2020, după ce la energie electrică (24,65%) și în fața celei la combustibili (12,96%) și tutun, țigări (4,95%). Per ansamblu, rata anuală a inflației în luna iulie 2021 a ajuns la 5%, în creștere cu 1,1% față de cea anunțată în iunie.

“Acest preț (n.red. cel cu care a cumpărat Electrica energia electrică) îl putem considera o creștere de 100% în factura consumatorului casnic și 80% la consumatorul industrial începând cu luna octombrie. Suntem într-o situație dramatică și nu știu de ce nu se intervine la cel mai înalt nivel în stat. Această influență se duce în facturile pe care le vedem astăzi acasă, în decizia Primăriei Generale de a sista orice debranșare de la sistemul de încălzire. 33% din populația României se încălzește cu gaze naturale, iar de la 1 octombrie nouă ni se prevede o creștere a facturilor cu 60-100%, în timp ce în Europa se prevede o scădere a facturii.

Acest lucru ar trebui să ne pună pe gânduri. În acest an nu știu cum nu a observat că unii dintre producătorii români cu 10%. Unul dintre producătorii din România de gaze naturale și-a redus producția cu 10% anul acesta. Crește prețul pâinii, tablei, oțelului, a tuturor produselor din economia românească și noi ne mărim deficitul comercial, care astăzi este la 10%, iar prognozele spun că vom merge la 30%. Noi vom plăti locurile de muncă ale celorlaltor state”, a spus Iulian Iancu, fost președinte al Comisiei pentru Industrii și servicii din Camera Deputaților

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: