Cel mai iubit preot al Vasluiului părăsește, de la 1 septembrie, parohia pe care a slujit-o toată viața! Preotul Vasile Pârcălabu devine preot onorific la ”Adormirea Maicii Domnului”!

0
537

Începând cu 1 septembrie, se încheie mandatul de preot paroh al celui mai cunoscut și iubit preot din toate timpurile, de la Vaslui, părintele Vasile Pârcălabu. După o viață de om trăită în credință și iubire de oameni, având 46 de ani de slujire preoțească, părintele Pârcălabu devine preot onorific la Parohia ”Adormirea Maicii Domnului”, biserica din centrul Vasluiului în care a slujit mai bine de 35 de ani.

Preotul Cătălin Mirciu, cu care părintele Părcălabu împărțea parohia, va primi un alt coleg preot, decizia urmând a fi luată de Preasfințitul Părinte Episcop Ignatie. Cel mai probabil, PS Ignatie va da binecuvântare pentru un nou paroh la ”Adormirea Maicii Domnului” până la jumătatea lunii septembrie, Episcopul fiind așteptat să vină la slujbă la această biserică, zi în care va anunța și decizia sa.

Să mai spunem că părintele Pârcălabu este la pensie de trei ani de zile și că rămâne, fără îndoială, figura emblematică a Vasluiului, cel care a cunoscut mulți, mulți vasluieni. în lunga sa carieră preoțească, fiind 24 de ani și protopop al Vasluiului.

Vă dorim multă sănătate, părinte Pârcălabu, ani mulți și binecuvântați de viață!

Print Friendly, PDF & Email

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!