Safir - ceva bun pentru gratar

Primarii vasluieni, protest public! ”Ca să dea bine pe ”sticlă”, jignesc primarii și acuză nefondat”, anunță președintele ACOR Vaslui, Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu

Uriaș scandal la București, cu programul ”Anghel Saligny”, noul PNDL 3, destinat dezvoltării comunităților locale. Şedinţa de Guvern de miercuri a fost supendată, după ce premierul Florin Cîţu a încercat să introducă pe ordinea de zi suplimentară programul ”Anghel Saligny”, dedicat comunităţilor locale, respectiv primăriilor, ceea ce a provocat nemulţumirea USR PLUS. Se pare că premierul a pus pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de guvern programul Saligny, fără avizele de la Ministerul Transporturilor şi Ministerul Justiţiei, conduse de USR PLUS.

În plus, premierul l-a revocat miercuri seara pe Ministrul Justiției, Stelian Ion, de la USR, provocând o gravă criză în coaliție. Liderii USR PLUS discută trei variante de lucru în relația cu PNL: Demisia în bloc a miniștrilor USR PLUS, Depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului sau negociere cu PNL pentru susținerea desfiinţării Secţiei Speciale. În timp ce, la București, cei de la Putere se ceartă pentru funcții și control, primarii vasluieni suferă. Nu au unde să depună proiecte, totul este blocat. Colac peste pupăză, apar la posturile naționale tot felul de politicieni care îi jignesc pe primari, acuzându- de tot felul de nereguli.

Această situație îl face pe primarul comunei Fălciu, Neculai Moraru, președintele ACOR Vaslui, să ia atitudine, protestând împotriva blocării activităților din primării.

”Nu putem rămâne impasibili la reacții și aprecieri total nejustificate, lipsite de rațiunea lucrului bine făcut pentru dezvoltarea României, ce vin din partea unor politicieni iscusiți doar în arta denigrării și în desconsiderarea Programului Național de Dezvoltare Locală, etapa I și etapa a II-a, condamnând public și fără rezerve obstinația, nonșalanța și lipsa de scrupule a acestora, jignind primarii și implicit alegătorii lor, cei care poartă răspunderea, în fața legii și a cetățenilor, pentru actele și faptele lor.

Din dorința de a sta „pe sticlă”, atunci când nu ești în stare să faci ceva bun pentru țară, denaturezi realitatea încercând să batjocorești autoritățile administrației publice locale, doar pentru că suportul local al tău, este ca și inexistent, căutând pe orice cale să șubrezească poziția primarilor în funcție.

Se ignoră esența Cartei europene a autonomiei locale, în sensul că autoritățile administrației publice locale reprezintă unul dintre principalele fundamente ale oricărui regim democratic și că existența autorităților administrației publice locale împuternicite cu responsabilități efective permite o administrație, în același timp, eficientă și apropiată de cetățeni, țopăind în vârful limbii și vorbind de fapte inexistente și doar închipuite, fără drept, ca iluștrii anonimi ori ca iluștrii impostori.

Cu încrederea că rațiunea și politica țin de arta de a apropia oamenii, susținem tot ce e bun pentru dezvoltarea locală”, anunță Neculai Moraru, în numele primarilor de comune din județul Vaslui.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: