Pesta porcină africană confirmată la Rateșu Cuzei. Autoritățile iau măsuri

În data de 31.08.2021, Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Iași, a confirmat prin buletin de analiză, un caz de pestă porcină africană la porcii domestici dintr-o gospodărie aflată pe raza localității Rateșu Cuzei, comuna Rebricea. La solicitarea DSVSA Vaslui, Prefectul Marcel Lăudatu a convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor, care a aprobat Planul de măsuri pentru combaterea Pestei Porcine Africane.

”Facem apel din nou, pe acesta cale la cetateni, crescatorii de porcine, sa anunte de urgenta medicul veterinar in situatia in care apar modificari in statusul de sanatate al porcinelor din gospodariile proprii sau apar cazuri de mortalitate in randul porcinelor. Totodată atragem atentia cetatenilor ca este interzis consumul carnii de porc fara a fi efectuat examenul  tricineloscopic  al acesteia. In acest scop sunt rugati sa se prezinte la medicul veterinar cu probe de carne in vederea efectuarii examenului trichineloscopic”, au transmis autoritățile

Având în vedere evoluţia alarmantă a virsului pestei porcine africane pe teritoriul judeţului Vaslui, DSVSA Vaslui împreuna cu  Instituţia Prefectului face un apel și către primari, consiliile locale şi către cetăţeni să trateze cu maximă responsabilitate acţiunile care ţin de prevenirea răspândirii virsului şi recomandă să respecte cu stricteţe toate acţiunile impuse de autorităţile competente.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: