Rrromi din Murgeni care au bătut polițiștii au fost arestați preventiv pentru 30 de zile

Reținuți, pentru 24 de ore și apoi aduși în fața unui judecător de drepturi și libertăți, cei trei rromi din Murgeni, un bărbat și două femei, au primit mandate de arestare pentru 30 de zile. Astfel, au ajuns în spatele gratiilor, acuzați de distrugere și ultraj, un bărbat de 41 de ani și două femei, una de 35 de ani și cealaltă de 47 de ani.    

Conform comunicatului emis de IPJ Vaslui, la data de 31 august 2021, ora 19:00, o patrulă de ordine publică, formată dintr-un polițist din cadrul Poliției Orașului Murgeni și un agent din cadrul Poliției Locale Murgeni, ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza orașului Murgeni, a depistat și oprit pentru control, un autoturism înmatriculat în străinătate (Republica Franceză), condus de către bărbatul de 41de ani, în care se aflau și cele două femei.

Bărbatul care a prezentat un permis de conducere emis de autoritățile din Cipru a fost condus la sediul unității de poliție pentru efectuarea de verificări cu privire la documentele prezentate. În momentul în care i-a fost adus la cunoștință că urmează să fie sanționat contravențional pentru lipsa asigurării de răspundere civilă auto, urmând totodată a fi dispusă măsura complementară a ridicării plăcuțelor de înmatriculare, bărbatul a devenit violent verbal, manifestându-și dezaprobarea față de măsurile ce urmau a fi dispuse, după care s-a urcat la volanul autoturismului și, fără acordul agentului de poliție, a plecat.

Polițistul a plecat cu autospeciala de poliție în urmărirea sa, reușind să îl intercepteze pe strada Dr. Emil Juvara, unde inculpatul a proferat amenințări și cuvinte jignitoare față de polițist, refuzând să se supună indicațiilor acestuia. Ulterior, în zonă au ajuns și cele două pasagere care l-au împiedicat pe polițist să dispună măsurile legale, l-au agresat (lovidu-l și trăgându-l de uniformă) și au proferat amenințări și injurii, atât față de acesta cât și față de polițistul local.

Polițistul a folosit spray-ul iritant lacrimogen pentru stoparea acțiunilor celor trei persoane, ulterior acestea părăsind zona, nu înainte ca femeie de 35 de ani să arunce cu pietre în autospeciala de poliție și să provoace mai multe distrugeri. În cauză, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, care a preluat efectuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj.

În urma cercetărilor efectuate de către procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, împreună cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Vaslui (delegați să efectueze acte de urmărire penală în cauză) și a probatoriului administrat, în data de 1 septembrie 2021, cele 3 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi urmează a fi prezentate Judecătoriei Bârlad pentru dispunerea unor măsuri preventive. Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea probării întregii activități infracționale a persoanelor implicate.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: