”Vameșii” de la ISCTR, groparii economiei locale! Firmă din Vaslui, amendată de două ori într-o săptămână de controlorii de trafic! Culmea: pentru ACEEAȘI faptă!

0
240

Inspectoratul de Stat pentru Controlul Traficului Rutier, prescurtat ISCTR, a devenit o instituție urâtă de multă lume, care vânează firmele de transport pe criterii doar de ei știute. La ISCTR, se spune în popor, circulă vorba ”Pentru unii, mumă, pentru alții, ciumă”, fiind vorba de faptul că firmele de casă ale inspectorilor care lucrează aici sunt lăsate să circule pe drumurile naționale și europene fără nicio problemă, în timp ce altele, de la firmele concurente, sunt hăituite și amendate pentru cea mai mică abatere. Este de notorietate faptul că, zi de zi, inspectorii ISCTR Vaslui stau doar la Sârbi, pentru a amenda mașinile firmelor de transport din Vaslui sau Huși, în timp ce firmele similare din Bârlad huzuresc, aduc marfă la maxim cu autotrenurile, pentru că nu sunt controlați de nimeni…

Dar, pe lângă aceste apucături mafiote, se pare că inspectorii de la ISCTR se mai ocupă și cu amenzi fără număr, o tâmpenie monumentală din partea acestor bugetari extrem de zeloși. S-a întâmplat la Vaslui, în aceste zile. Pe 26 august, firma Radical Grup este controlată de inspectorii ISCTR Vaslui. Ca niște vulturi flămânzi, dornici să înhațe prada, cei de la ISCTR trântesc o amendă de 10.000 de lei. Sunt verificate tichetele de cântar și, în 2 situații, nu sunt clarificate situațiile, așa că se aplică acea amendă uriașă, 100 milioane lei vechi, cu 25 milioane plătiți în termen de 15 zile. ”Respectă obligația de a nu permite intrarea în punctul de descărcare a vehiculelor fără tichet eliberar de furnizor?” – ”Nu”, scrie în actul de control al celor de la Vaslui.

Să facem un scurt ocol și să spunem că este în vigoare Legea nr. 270/2017, prin care statul român s-a gândit să reglementeze o serie de instrumente care să asigure prevenirea săvârşirii de contravenţii și, pentru prima dată, avem un articol de lege care spune clar că autorităţile/Instituţiile publice cu atribuţii de control, potrivit domeniilor de competenţă, au obligaţia să îndrume persoanele interesate în vederea unei aplicări corecte şi unitare a prevederilor legale. Adică, nu dai amendă de la primul control, ci îl avertizezi pe cel controlat să intre în legalitate, cu un avertisment.

Și acum, ajungem la partea șocantă a poveștii. Pe 2 septembrie, aceeași firmă Radical Grup este controlată tot de ISCTR, dar de data asta de la Brăila. Județ care nu are în aria de competență Vasluiul, dar care face controale cu dedicație! ”Respectă obligația de a nu permite intrarea în punctul de descărcare a vehiculelor fără tichet eliberar de furnizor?” – ”Nu”, consemnează niște inspectori de la Brăila, trimiși de la București să jupuiască firmele. EXACT același punct pentru care Vasluiul aplicase o amendă de 10.000 de lei cu o săptămânâ înainte. Pac, amendă 10.000 de lei, după care șmecherii de la Brăila se retrag în județul lor.

Cum vine asta, domnilor de la ISCTR? Distrugeți firmele vasluiene cu controale mizerabile, doar ca să vă asigurați banii de la salarii? Este elocventă reacția managerului general de la Radical Grup Vaslui, Ionel Sandu: ”Este un abuz fără margini! Vor să închidă și bruma de firme care mai lucrează în acest județ! Ce facem acum? Așteptăm să mai vină inspectori ISCTR din alte 30 de județe, să ne amendeze? Hărțuială și abuz, asta se petrece în România, la adresa firmelor private”.

Contactați de reporterii Vasluianul.ro, șefii ISCTR Vaslui spun că inspectorii de la Brăila au fost trimiși de un individ numit politic în fruntea acestui inspectorat, la București. Probabil că boss-ul bugetar de la București le-a ordonat să se întoarcă din teren cu multe amenzi, de asta nici nu au verificat că cei de la Vaslui dăduseră deja 100 de milioane aceleiași firme, cu o săptămână în urmă. Rușinos și revoltător modul în care acționează instituțiile de control din România. Mai vorbim o ”Vrem o țară ca afară”?

Anexăm mai jos cele două documente de control, ale ISCTR Vaslui și ISCTR Brăila, în care se vede clar cum firma este amendată FIX pentru aceeași contravenție, de două ori într-o săptămână!

ACT CONTROL ISCTR VASLUI 26.08.2021
ACT CONTROL ISCTR BRĂILA 02.09.2021
Print Friendly, PDF & Email

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!