FOTO A fost cel mai important eveniment laic din 2021, cu peste 5.000 de participanți! Președintele CJ Vaslui a primit diplomă de vrednicie!

Peste 5.000 de credincioși prezenți la sfințirea bisericii de la Mănăstirea Alexandru VlahuțăPreședintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a participat astăzi, alături de peste 5.000 de credincioși la sfințirea bisericii cu hramurile „Nașterea Maicii Domnului” și „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din cadrul Mănăstirii Alexandru Vlahuță.

Evenimentul va rămâne înscris în istoria așezământului monahal, venind exact la două decenii de la înființarea mănăstirii.Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și de Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, înconjurați de un sobor numeros de preoți și diaconi, au oficiat slujba de sfințire a bisericii, care a primit, cu acest prilej, al treilea hram: „Duminica Sfinților Români”.

Părintele Mitropolit Teofan l-a hirotonisit întru arhimandrit pe părintele stareț Zaharia Curteanu, care este și exarhul mănăstirilor din Episcopia Hușilor.Părintele Episcop Ignatie i-a oferit crucea pectorală și bedernița, iar Părintele Episcop Gurie i-a înmânat bastonul de arhimandrit.De asemenea, PS Ignatie a oferit mai multe diplome de vrednicie, printre care și președintelui Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, pentru implicare în ctitorirea acestui sfânt așezământ monahal.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: