”Poliția economică” face ravagii în județ! Peste 3.700 de lei confiscați și bunuri de peste 1.100 de lei

În zilele de 4 și 5 septembrie 2021, polițiștii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui au desfășurat activități pentru prevenirea şi combaterea faptelor cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului. Astfel, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au derulat acțiuni pe raza municipiilor Vaslui, Bârlad, Huși și a comunelor arondate acestora.

Activitățile au vizat contracararea fenomenelor de evaziune fiscală, nedeclararea veniturilor și lipsa evidențierii acestora cu ajutorul caselor de marcat, precum și pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați peste 65 de agenți economici, au fost legitimate peste 80 de persoane. A fost constatată săvârșirea a 3 infracțiuni, toate prevăzute de Codul Penal (2 infracțiuni de înșelăciune și 1 infracțiune de fals intelectual).

Totodată, au fost aplicate un număr de 51 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 58. 000 de lei. Dintre acestea, 22 au fost aplicate pentru abateri prevăzute şi sancţionate de O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 18 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii 349/2002  privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, 5 au fost aplicate pentru încălcarea Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de covid-19 și 6 au fost aplicate pentru abateri prevăzute de alte acte normative. Mai mult, au fost confiscați peste 3.700 de lei, precum și bunuri (țigarete și alte produse non-alimentare) în valoare de peste 1.100 de lei, care erau comercializate fără documente legale de proveniență.

One thought on “”Poliția economică” face ravagii în județ! Peste 3.700 de lei confiscați și bunuri de peste 1.100 de lei

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: