Se sparge blestemul care planează peste fosta Casă a Armatei, din Vaslui? O nouă licitație, un nou constructor!

De mulți ani se lucrează la modificarea fostei Case a Armatei, din Vaslui, și transformarea acesteia în Centru Multicultural, care ar trebui să primească un nume cu rezonanță, Dimitrie Cantemir. Vasluienii cred că ar fi un blestem greu peste clădire, pentru că de mai multe ori clădirea a fost licitată și, tot de atâtea ori, constructorii s-au împotmolit și au dat faliment. A fost, inițial, o firmă din Vaslui, care a falimentat, a urmat o altă firmă, care s-a închis și aceea, a urmat o licitație cu o firmă din Bacău, care s-a încâlcit în acte și a renunțat la lucrare. Din această săptămână, Consiliul Județean a dat ordin de începere pentru o firmă din Vaslui, condusă de cunoscutul inginer constructor Neculai Safir, care a câștigat licitația pentru finalizarea lucrărilor.

Să sperăm că, de data aceasta, constructorul nu va da greș, altfel lucrurile se vor complic foarte tare. Se știe doar că lucrarea este executată la 50% din total, banii sunt în conturile CJ Vaslui, deci situația este destul de clară. S-ar putea lucra toată iarna la interioare, urmând ca, în 2022, să se finalizeze și lucrările la exterior. Dar, vom vedea cum evoluează lucrarea în sine, cu speranța că aici se vor putea ține spectacole de teatru în condiții moderne, de secol XXI.

Pentru cei pasionați de cifre, să spunem că finanțarea investiției de la viitorul Centru Multicultural ”Dimitrie Cantemir” se va face din bugetul local al Județului Vaslui și de la bugetul de stat , după cum urmează:

• Buget de stat: 20.507.091,307 lei

• Bugetul Local: 474.049,851 lei.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: