REVOLTĂTOR! A murit la Vaslui, dar familia nu primește ajutor de înmormântare, pentru că… decedatul este pensionar la Sectorul 2 al Capitalei! Cine schimbă legea?

0
254

Familia unui pensionar din Vaslui, decedat la Spitalul Județean de Urgență, trece în aceste zile printr-o situație de neînțeles. După ce fratele lor a murit, rudele apropiate au mers cu documentele de la spital la Casa Județeană de Pensii, pentru a încasa ajutorul de înmormântare oferit de stat. Numai că, acolo, surpriză!

”Am dus toate hârtiile, am spus că este mort la Vaslui și va fi înmormântat la Eternitatea, în cimitirul orașului în care s-a născut, însă am primit un răspuns năucitor. Mi-au spus că nu pot să-mi dea niciun leu, pentru că fratele meu este pensionar la sectorul 2, în București, iar Casele de Pensii nu au o legătură între ele, care să permită să-mi dea ajutorul de la Vaslui.

Vă dați seama de prostia din România? Îți moare cineva drag la Vaslui, îl înmormântezi aici, dar statul nu-ți dă ajutorul de înmormântare, pe motiv că decedatul este în evidența unei Case de Pensii din București. Mă voi duce la București, fac un efort și voi merge acolo pentru ajutorul de înmormântare, dar mi se pare o mare prostie. Într-o perioadă în care vorbim de digitalizarea instituțiilor publice, chiar nu se poate ca o casă de pensii, în speță cea de la Vaslui, să comunice cu una din București, pentru a nu mai pune oamenii pe drumuri?

Ce se întâmplă dacă este o familie necăjită, care nu-și permite să ajungă la București sau la Hunedoara, pentru un ajutor de înmormântare oferit de stat? Lasă mortul neîngropat? Face împrumut la bancă? Legea este proastă și ar trebui schimbată”, a spus fratele pensionarului decedat.

Print Friendly, PDF & Email

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!