August! luna controalelor ITM privind respectarea efectelor pandemiei și a muncii la negru. Au fost verificați 60 de angajatori

0
85

În luna august inspectorii de muncă din cadrul compartimentelor control muncă nedeclarată și control relații de muncă, la dispoziția Inspecției Muncii au efectuat acțiuni de prevenire și control împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Direcției Sanitar Veterinare și Siguranței Alimentelor Vaslui și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, având ca obiectiv principal verificarea modului de respectare de către angajatori și salariații acestora a prevederilor legale privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și legislația privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia  pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Acțiunile comune s-au desfășurat în zilele de vineri, sâmbăta și duminică sub coordonarea Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui și au vizat în principal locațiile aglomerate: restaurantele, barurile, cluburile, cafenelele, hotelurile, motelurile și pensiunile cu terase, piețele agroalimentare, centrele comerciale și sălile de jocuri din județul Vaslui. Inspectorii de muncă din cadrul compartimentelor control muncă nedeclarată și control relații de muncă în luna august au verificat din punct de vedere al efectuării triajului epidemiologic a respectării măsurii privind obligativitatea purtării măștii la locul de muncă a respectării dispozițiilor legale privind distanțarea socială și a stabilirii traseelor de siguranţă, un număr de 124 de astfel de locații.

De asemeni, inspectorii de muncă au continuat activitatea de control având ca obiective principale identificarea și combaterea cazurilor de muncă, verificarea modului de respectare a prevederilor legale din domeniul relațiilor de muncă: timp de muncă și repaus, salarizare, contracte de muncă – încheiere, modificare, suspendare și încetare.  În luna august, în domeniul relațiilor de muncă la nivelul județului Vaslui au fost efectuate un număr de 60 de controale la 60 de angajatori. Din cele 60 de controale efectuate, 57 de controale au avut ca obiectiv principal identificarea muncii nedeclarate în toate formele ei.

Print Friendly, PDF & Email

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!