Safir - ceva bun pentru gratar

Prima zi de școală în cele câteva sute de unități de învățământ din județul Vaslui: masca este obligatorie, fără părinți în școlile vasluiene!

Noul an şcolar 2021 – 2022 începe luni, 13 septembrie, cu prezenţă fizică la cursuri în toate unităţile de învăţământ din județul Vaslui, dar cu măsuri de protecţie sanitară în contextul creşterii numărului de infectări zilnice cu virusul Delta.

Anul școlar 2021-2022 va avea 34 de săptămâni, împărţite în două semestre. Un număr de peste 7000 de elevi, la nivel național, nu încep şcoala cu prezenţă fizică întrucât localităţile în care învaţă au depăşit rata de infectare de 6 la mie sau şcolile nu sunt pregătite. Peste 13.000 de poliţişti, alături de jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră şi poliţişti locali, asigură ordinea şi siguranţa în prima zi de şcoală.

„În cele 12 localităţi care vineri au depăşit rata de infectare de 6 la mie, învaţă 2.400 de elevi. Se adaugă şcolile care ua probleme de infrastructură. Din Bucureşti, 8 vor învăţa online. În București rămân 2.723 de elevi care vor fi nevoiți să învețe online săptămâna aceasta. În țară există încă 2.000 de elevi care din cauza problemelor de infrastructură, rămân online si 2.400 in cele 6 localități în care s-a depășit rata de infectare. La nivel național, peste 7.000 de elevi încep școala online, cel puțin în prima săptămână”, a spus ministrul Educației după videoconferința cu prefecții.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: